ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ SUI GENERIS

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

 Το 10 ο επεισόδιο της Εθνικής Ελλάδος του Γιώργου Καπουτζίδη συνδύασε όλα τα είδη, αν και τείνει ο Καπουτζίδης να μεταβληθεί σε sui generis δημιουργό, δηλαδή μια κατηγορία από μόνος του.
Κοινωνικό και Ψυχολογικό Δράμα με απόσταση όμως, χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, κωμωδία  Almodovarικού τύπου, αλλά και Allenικό  σασπένς τύπου Match Point.


Χωρίς να υστερεί καμία ερμηνεία, την τιμητική τους  είχαν από τη μία οι σταθεροί χαρακτήρες   Κωνσταντίνα Μιχαήλ και Κώστας Αποστολάκης και από την άλλη οι γκεστ χαρακτήρες  Ευαγγελία Μουμούρη και Γιάννης Πολιτάκης (που δεν εμφανίζονται σταθερά στη σειρά).
Βέβαια μία πραγματική αποκάλυψη είναι και η Μαρία Κλεάρχου στο ρόλο της Πέπης.  Άλλωστε τείνει να γίνει παράδοση η ανάδειξη ηθοποιών νέων ή παλαιότερων σε ρόλους character  και τυπίστα στα σενάρια του Καπουτζίδη και πάντα με τη συμβολή του σκηνοθέτη Αντώνη Αγγελόπουλου, αλλά και του σταθερού τους συνεργάτη Σταμάτη Πατρώνη (καλλιτεχνική επιμέλεια της σειράς).
 Κορυφαίες στιγμές για διαφορετικούς λόγους η σκηνή όπου ο Θόδωρας απειλεί με την πατερίτσα τη Φρόσω , η πόρτα εξόδου από το τηλεοπτικό στούντιο  που ανοίγει η Φοίβη και η ξεκαρδιστική παράσταση που δίνουν στο Ρίτσαρντ η Στάλω και ο Κύκκος στο φινάλε του επεισοδίου. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum