ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Παρατηρώντας την κίνηση και τη στάση των ανθρώπων σε μαθήματα κίνησης, αλλά και στην καθημερινή ζωή, διακρίνει κανείς την τεράστια γκάμα σωματικών εκφραστικών μέσων που όλοι διαθέτουν, προκειμένου να επικοινωνήσουν τα συναισθήματα, τις εμπειρίες και τις απόψεις τους.
Το σεμινάριο ξεκινά με ζέσταμα, όπου χρησιμοποιούνται ασκήσεις από διαφορετικές τεχνικές (contact, tai chi, release, butoh, feldenkrais), με στόχο να διερευνήσουμε και να διευρύνουμε την αίσθηση αλλά και την αντίληψή μας αναφορικά με το σώμα μας, καθώς αυτό κινείται μεταβαλλόμενο μέσα από τη διά-δρασή του με το χώρο και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός μας.
Στη συνέχεια δίνονται κινησιολογικοί ή χωροταξικοί περιορισμοί, οδηγίες και δομές. Το υλικό του σεμιναρίου διαμορφώνεται και αντλείται από τις κινήσεις που εκτελούνται από τους συμμετέχοντες, όπως αυτές αναπλάθονται και βιώνονται διαφορετικά μέσα από την προσωπική εξερεύνηση και αντίδραση του καθενός στις οδηγίες.
Το σεμινάριο δεν εστιάζεται στη αισθητική της κίνησης ή σε κάποια συγκεκριμένη φόρμα και απευθύνεται σε όλα τα άτομα χωρίς αποκλεισμούς. Σκοπός τους  είναι να ενεργοποιήσουν  και να ενθαρρύνουν την περιέργεια του καθενός ως δημιουργού και παρατηρητή.








Info
Εισηγήτρια: Νατάσα Αρέθα
Ημερομηνίες: Παρασκευή 5, 12 & 19 Ιουνίου
Ώρες: 18.00-20.00
Κόστος συμμετοχής: 3 ευρώ

Τόπος διεξαγωγής: Quilombo Centro Cultural, Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210 5227961, 6973212650, info@quilombo.gr , www.quilombo.gr , fb: Quilombo Centro Cultural 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum