"ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ"

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Το «Όνειρο ενός γελοίου», ένα πραγματικό διαμάντι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι δημοσιευμένο το 1877, ανεβαίνει για δέκα παραστάσεις από απόψε Σάββατο 9 Μαΐου (έως 7/6/2015) κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 9:00 μ.μ., στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής (Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, τηλ: 210-3425.637).
Το κείμενο της παράστασης είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος, σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου, που παίζει φλάουτο και τραγουδά επί σκηνής αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου, σε μουσική Zbignew Preisner -από την Μπλε Ταινία του Kislovski.
«…Είμαι ένας γελοίος... Οι άλλοι βέβαια με λένε τρελό τώρα... Αυτό θα ήταν μια αναβάθμιση,  μια προαγωγή, αν δεν ήμουνα γι' αυτούς το ίδιο γελοίος όπως και πριν.  Όμως τώρα δεν θυμώνω μαζί τους, τώρα τους αγαπάω όλους, κι όταν γελάνε μαζί μου, τους αγαπάω περισσότερο κι ας μην ξέρω το γιατί.  Θα γέλαγα μάλιστα κι εγώ παρέα μ' αυτούς - όχι πως θα κορόιδευα τον εαυτό μου, μα γιατί τους αγαπάω.  Αλλά θλίβομαι τόσο κοιτάζοντάς τους. Θλίβομαι γιατί δεν ξέρουν την Αλήθεια... ενώ εγώ την ξέρω.  Αχ τι αβάσταχτο που είναι να ξέρεις μόνο εσύ την Αλήθεια...»
Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού.  Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό.
«Και στο κάτω-κάτω ας είναι όνειρο, αφού σημασία έχει ότι αυτό το όνειρο μου φανέρωσε την Αλήθεια…»


Ταυτότητα της παράστασης
«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι
Από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος
Συμμετέχει η σοπράνο Ευτυχία Δημητρακοπούλου (φλάουτο και τραγούδι)
Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή ώρα 9:00μμ.,
Από Σάββατο 9/5/2015 έως Κυριακή 7/6/2015
Εισιτήρια:
12 ευρώ (κανονικό), 10 ευρώ (προπώληση), 7 ευρώ (μειωμένο), ατέλειες δεκτές.
Χώρος:
Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής
Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, στάση μετρό Κεραμεικός

τηλ κρατήσεων: 210-3425.637

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum