Η DALIDAESQUE ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΟ "POP TRAGEDY" ΣΤΥΛ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Λίγες ώρες πριν την πρόβα τζενεράλε του 1ου ημιτελικού του διαγωνισμού της Eurovision στη Βιέννη η Ελλάδα έχει αποσπάσει κατά κύριο  λόγο θετικά και πολύ θετικά σχόλια.
Η σκηνοθεσία, τα graphics , το φόρεμα, η ερμηνεία , το στήσιμο κέρδισαν τα εύσημα και έβαλαν την Ελληνική συμμετοχή σε καλό δρόμο.
Απομένει να φανεί όλη αυτή η δουλειά και live και να φέρει ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα.
Εάν εξετάσει κανείς προσεκτικά και λεπτομερώς το στήσιμο της Ελληνικής συμμετοχής που υπογράφει η Μαρία Λυραράκη  σε ότι αφορά το κινησιολογικό , ο Κωνσταντίνος Γαρίνης σε ότι αφορά τους φωτισμούς και τα background εφέ και ο Δημήτρης Πέτρου σε ότι αφορά το ενδυματολογικό, θα μπορούσε να παραπέμπει και στη live εμφάνιση της μεγάλης Δαλιδά όταν ερμήνευε το Je Suis Malade τον Απρίλιο του 1981 στο Olympia στο Παρίσι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει διάθεση μίμησης ή σύγκρισης. 





Θα μπορούσαν να έχουν εμπνευστεί από τη συγκεκριμένη εμφάνιση και αυτό βέβαια θα ήταν πολύ καλό. Κανείς δε βρίσκεται στο μυαλό τους για να πει με βεβαιότητα ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν αποκλείεται, και εάν ισχύει τότε θα πρόκειται για  μία εξαιρετικά μελετημένη δουλειά.
Ούτως ή άλλως μία μπαλάντα τύπου Celine Dion και μία ερμηνεία και ένα στήσιμο εμπνευσμένο από τη Δαλιδά είναι ένας δυνατός συνδυασμός.
Και πως αλλιώς να στηνόταν μία δραματική και συναισθηματική ερμηνεία , όταν η ίδια η ερμηνεύτρια εκτός από πολύ καλή φωνή διαθέτει και μία φιλολογική ιδιότητα.






Τίποτε δεν είναι τυχαίο και εν τέλει τίποτε δε στήθηκε τυχαία. Το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα φαίνεται και ακούγεται άψογο και διεθνούς επιπέδου . Θα έλεγε κανείς πως συνδυάζει το στυλ των υποψήφιων για Όσκαρ τραγουδιών όταν παρουσιάζονται στην απονομή, και των shows των ποπ ντιβών, με μία vintage διάθεση. 
Εν τέλει η φετινή Ελληνική ομάδα  λανσάρει  ένα νέο στυλ , αυτό της στοχευμένης και αθόρυβης δουλειάς. Και προτείνει ένα νέο εγχείρημα, αυτό του "Pop Tragedy" , καθώς είναι βέβαιο πως η Μαρία Έλενα Κυριάκου εμπνέεται από τις τραγικές ηρωίδες που διδάχτηκε στη διάρκεια των σπουδών της, την Ωραία Ελένη, την Αντιγόνη , την Άλκηστη, την Ιοκάστη, και ενδεχομένως να το  φιλτράρει μέσα από τις ερμηνείες της. 


Αντικειμενικά και δίκαια η Ελλάδα όχι μόνο πρέπει να προκριθεί στο μεγάλο τελικό , αλλά να κατακτήσει και μία υψηλή θέση.




Dalida - Je Suis Malade (Olympia, April 4Th, 1981) - vidéo ...


www.dailymotion.com/.../x2xuhc_dalida-je-suis-ma..

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum