ΜΕ ΜΙΑ LESS IS MORE ΕΜΦΑΝΙΣΗ Η ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Η χθεσινή εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου στον 1ο ημιτελικό της Eurovision 2015 στη σκηνή του Wiener Stadhalle , αλλά και η επιλογή της τον περασμένο Μάρτιο με το τραγούδι «One Last Breath», μόνο τυχαία δεν ήταν. Όλα αποδεικνύονται μελετημένα , όχι με την έννοια της συνομωσιολογίας , αλλά της σημειολογίας.
Οι στίχοι του τραγουδιού εν τέλει και κυρίως ο τίτλος παραπέμπει στην γενικότερη κατάσταση της Ελλάδας (αν και έχει να κάνει με ιστορία αγάπης)  , η σκηνική παρουσία και τα φώτα σε μπλε ρουά και γκρι μεταλιζέ αναδεικνύουν κάτι μελαγχολικό, συναισθηματικό  και dark.
Ακόμη και το "μάτι" του background της σκηνής  του διαγωνισμού η Ελλάδα το χρησιμοποίησε στο "full" του , σα να "ανοίγει" ή να "κλείνει" το μάτι σε πράγματα και καταστάσεις. 
Η μόνη παραφωνία στη χθεσινή μετάδοση ήταν τα φώτα που «έκαιγαν» σε ορισμένα πλάνα το πρόσωπό της, όπως και κάποια πλάνα που έχαναν λεπτομέρειες του κόνσεπτ. Αυτά όμως είναι λάθη που συμβαίνουν και διορθώνονται στο μεγάλο τελικό.
Όλα τα υπόλοιπα όμως δούλεψαν ρολόι και η γκρι μπλε απόχρωση της Ελληνικής συμμετοχής «έγραψε» τηλεοπτικά.


Η παραπομπή σε εμφανίσεις της Δαλιδά, αλλά και ο συναισθηματισμός της Κυριάκου, που είναι και φιλόλογος, επίσης κούμπωσαν με την όλη ατμόσφαιρα του τραγουδιού.  Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο.
Ήταν μία εμφάνιση less is more και ορθώς πορεύτηκε η Ελλάδα αυτή τη χρονιά με αυτή τη γραμμή. Ταιριάζει άλλωστε στην ίδια τη φύση της ερμηνεύτριας. Τι θα κάνει στο μεγάλο τελικό, κανείς δε μπορεί να προβλέψει. Όλα είναι ανοιχτά και πιθανά, ακόμη και μία πολύ καλή θέση. 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum