ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΞΑΝΑ

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή 21 Ιουνίου, η Thessaloniki Walking Tours περπατά στους δρόμους του Ρεμπέτικου ξανά!
Μια ξεχωριστή διαδρομή με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο
Οι δερβίσηδες, οι πρόσφυγες, η μπάρα, οι μαχαλόμαγκες, η "χλίψη" στο καπέλο, το Γεντί Κουλέ και πάνω από όλα η μουσική. Οι μέρες που πέρασε στην Θεσσαλονίκη ο Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κατσαρός και οι απίστευτες εμπειρίες του στον κόσμο, τα στέκια στην πόλη και οι περιπέτειες των ανθρώπων όπως αποτυπώθηκαν σε στίχους.
Κυριακή 21 Ιουνίου περπατάμε ξανά, με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο, στους δρόμους του ρεμπέτικου, ανιχνεύοντας την σχέση του με την πόλη, συνδέοντας το με τόπους, σημεία, γωνιές στην Άνω Πόλη, πλατείες, στέκια ακόμη και με έναν τάφο στην Ευαγγελίστρια.
Από το Γεντί Κουλέ μέχρι τον μοναδικό μιναρέ της πόλης στην Ροτόντα περπατάμε ακούγοντας τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που γράφτηκαν για την Θεσσαλονίκη, για τα τραγούδια που γράφτηκαν στην Θεσσαλονίκη, για τις συνθήκες, τους έρωτες, τις συνήθειες που σχετίζονται μαζί τους.
Μια διαδρομή ξεχωριστή που βασίζεται σε έρευνα του Τάσου Παπαδόπουλου -αρχαιολόγου, ξεναγού και υποψηφίου διδάκτορα Βυζαντινής Αρχαιολογίας- ο οποίος σχεδίασε και υλοποιεί την ξενάγηση ζωντανεύοντας μια εποχή και φέρνοντας στο φως συναρπαστικές ιστορίες. 
Στο τέλος του περιπάτου, στο Καφενείο «Αλάμπρα» μας περιμένει ζωντανή μουσική με τον Τζώνυ και τον Νικόλα, ποτό και μεζές.Σημείο Συνάντησης: Γεντί Κουλέ (είσοδος)
Ώρα: 11πμ
Συμμετοχή: 15 ευρώ και 12 εκπτωτικό (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ποτό και ο μεζές στο «Αλάμπρα»)
Πληροφορίες / Κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com  
& 2310 810226

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη  με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου