Ο ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ως τον νέο του πολιτικό ήρωα σκιαγραφεί τον Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Γαβράς. Μιλώντας στην εκπομπή Global Conversation του euronews, ο διεθνούς φήμης Έλληνας σκηνοθέτης χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό «μια εξαιρετική μορφή. Είναι ένας άνθρωπος που αναδύθηκε από τη μεσαία τάξη, ανήλθε γρήγορα, οι Έλληνες τον εμπιστεύθηκαν». Ο κ. Γαβράς δηλώνει εντυπωσιασμένος από το εύρος των ιδεών του κ. Τσίπρα.



«Με συγκίνησε βαθύτατα, όταν έφτασε στις Βρυξέλλες. Σε αυτό το εξαιρετικό μέρος που όλοι έχουμε δει στην τηλεόραση, με απόλυτα απίστευτους ανθρώπους, με τους προβολείς της πολιτικής και της οικονομίας. Και ξαφνικά, σηκώθηκε όρθιος και είπε ‘όχι, εγώ θέλω αυτό’. Με έκανε να σκεφτώ την ταινία ‘Ο κύριος Σμιθ πάει στην Ουάσινγκτον’ του Φρανκ Κάπρα με τον Γκάρι Κούπερ που παίζει έναν νεαρό, ο οποίος φτάνει στον περίβολο της Γερουσίας και αντιστέκεται, αντιστέκεται για να αλλάξει την κατάσταση», λέει ο κ. Γαβράς στη δημοσιογράφο Isabelle Koumar.
Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο Κώστας Γαβράς λέει πως το ερώτημα θα μπορούσε να καταστεί σαφές, αλλά δεν εξηγήθηκε σωστά στους πολίτες κατά τις δημόσιες συζητήσεις.

Για την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα, ο διάσημος σκηνοθέτης επιρρίπτει ευθύνες σε Έλληνες πολιτικούς και πολίτες, αλλά και στην Ευρώπη που έβλεπε την εξέλιξη των πραγμάτων και δεν έκανε τίποτα, ενώ στην ερώτηση ποια χώρα βλέπει να συμπαρίσταται περισσότερο στην Ελλάδα απαντά μονολεκτικά: «Γαλλία».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum