H ΠΡΩΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ολοένα και πιο πιθανό φαίνεται το σενάριο να ορκιστεί η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας, έστω και ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός που θα κυβερνήσει τη χώρα στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και θα διενεργήσει τις εκλογές. Όλα δείχνουν, ανεξάρτητα από τις διερευνητικές εντολές,  πως υπηρεσιακή πρωθυπουργός θα γίνει η Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιστορικής σημασίας, καθώς για πρώτη φορά τα ηνία της χώρας μας θα τα αναλάμβανε  μια γυναίκα.



Η Βασιλική Θάνου γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1950, αποφοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον Απρίλιο του 1975 και προήχθη σε Πρόεδρο Πρωτοδικών, το 1992, σε εφέτη το 1996 και σε Πρόεδρο Εφετών το 2005. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.
Μετά την προαγωγή της σε Αρεοπαγίτη , από το 2008 μέχρι το 2014 υπηρέτησε στο Δ΄ Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Από το 2014 προήχθη σε Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τις δύο τελευταίες θητείες. Επιπροσθέτως, η κυρία Θάνου διδάσκει επί έξι χρόνια στην Εθνική Σχολή Δικαστών (Αστικό Δίκαιο). Την πρώτη Ιουλίου η ίδια ανέλαβε την προεδρία του Αρείου Πάγου, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου. 

   Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ LAWNET.GR
                                                      (2014)

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum