"ΩΣ ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ-ΣΑΝ ΟΝΕΙΡΟΥ ΣΚΙΑ"

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας παρουσίασε το θεατρικό αναλόγιο «ς σκιάς ναρ- Σαν ονείρου σκιά», στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας. Την εκδήλωση προλόγισε  η Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα. Με κεντρικό θέμα την ξενιτιά, επτά ιστορικά πρόσωπα, άμεσα σχετιζόμενα με τον Αλέξανδρο (η μητέρα του Ολυμπιάδα, η αδελφή του Κλεοπάτρα, η εταίρα Θαΐς, ο στρατηγός του Κοίνος, η ερωμένη του Βαρσίνη, η γυναίκα του Ρωξάνη και η τροφός του Λανίκη), έρχονται απ’ το παρελθόν και διηγούνται τη ζωή τους , αλλά και τη σχέση τους με τον Μακεδόνα βασιλιά και κοσμοκράτορα. Σκιές πια στον Άδη, θυμούνται τα περασμένα και θλίβονται για την τύχη τους, μα και για τον χαμό του μεγάλου στρατηλάτη που έφυγε τόσο νωρίς και χάθηκε σαν ονείρου σκιά…, πέρα, μακριά, στη Βαβυλώνα. Το κείμενο και τη μουσική επιμέλεια έκανε ο αρχαιολόγος Νικόλαος Β. Παππάς και τη σκηνοθεσία ο γνωστός ηθοποιός Τάσος Παπαναστασίου.


Συντελεστές παράστασης
Θεατρική ομάδα «Νεφελοκοκκυγία»
Λάμπρος Αποστόλου (Κοίνος), Αναστασία Δεμίρη (Ολυμπιάδα), Ελένη Μήττα (Θαΐς), Βάνα Παπαναρέτου (Βαρσίνη), Χριστίνα Χαρατσίδου (Ρωξάνη), Σόνια Χατζηχαρίστου (Κλεοπάτρα), Γωγώ Ψώνη (Λανίκη)
και ο Τάσος Παπαναστασίου
στην απαγγελία ποιημάτων.
Αφηγητής
Νικόλαος Παππάς
Μουσικοί
Σάκης Δερμιτζάκης (πιάνο), Κατερίνα Καλίτση (κιθάρα)
Διεύθυνση Φωνητικού Συνόλου «ΜέΜνηΑ»
Σάκης Δερμιτζάκης
Φωνητικό σύνολο «ΜέΜνηΑ»
Δημήτρης Γκίμας, Τάσος Δαρδαγιαννόπουλος, Σοφοκλής Κάλτσιος, Στέλιος Κοτζαμάνης, Νατάσα Κύρου, Στέλλα Μωυσίδου, Νικόλαος Παππάς, Ράνια Πατσίλη.
Σκηνικά - Σχεδιασμός Αφίσας και Πρόσκλησης
Τερψιχόρη Ξανθοπούλου
Τεχνική Υποστήριξη
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Πέλλας.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου