ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση καλλιτεχνών δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον ψηφιακό πολιτισμό και  250 σύγχρονα εικαστικά έργα έντυπης τέχνης, comics, video, animation, φωτογραφίες και καλλιτεχνικά βιβλία φιλοξενεί από σήμερα Παρασκευή το Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. Όλα τα έργα σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Επικαιροποίησης Γνώσεων Αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Φιλοδοξία του προγράμματος ήταν η εξοικείωση των 120 αποφοίτων που το παρακολούθησαν, με τη σύγχρονη καλλιτεχνική και τεχνολογική έρευνα και τα Νέα Μέσα που διαμόρφωσαν στην τελευταία δεκαετία τις καλές τέχνες καθώς και η ανάπτυξη δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με ηλεκτρονικό υπολογιστή.




Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης και ευτυχής συνεργασίας του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, που οργάνωσαν στη Σύρο, τη Μυτιλήνη, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη εντατικά Εργαστήρια σε δύο κύκλους το 2014 και το 2015. Το κάθε Τμήμα προσέφερε στο Πρόγραμμα τη δική του ιδιαίτερη οπτική και όλα τα Τμήματα λειτούργησαν συμπληρωματικά ώστε να συμβάλλουν στη διεύρυνση της εικαστικής αντίληψης των αποφοίτων που συμμετείχαν.
 Η έκθεση ταξίδεψε στη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης (από 15 Σεπτεμβρίου έως και 22 Σεπτεμβρίου), και συνεχίζει στο Κέντρο Χαρακτικής «Ήλιος» στη Θεσσαλονίκη (από 25 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου), στο Λουτρό των Αέρηδων στην Αθήνα (από 18 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2015) και ολοκληρώνει τον κύκλο της στην Πινακοθήκη των Κυκλάδων στη Σύρο (18 Νοεμβρίου 2015  έως και 02 Δεκεμβρίου 2015).


Τέχνη + Νέες Τεχνολογίες
Έκθεση καλλιτεχνών δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα
τον ψηφιακό πολιτισμό
Σύρος - Μυτιλήνη - Θεσσαλονίκη – Αθήνα


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρασκευή 25-9-2015 στις 20.00μ.μ.
Κέντρο Χαρακτικής ΗΛΙΟΣ, Δήμος Νεάπολης Συκεών
Λαγκαδά 120
 Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2015
Ώρες επισκέψεως 4μ.μ. - 9μ.μ. από Δευτέρα – Παρασκευή».
 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΉ ΥΠΕΎΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ: Οικονομίδου Φλωρεντία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Σχέδιο - Χρώμα του ΤΜΣΠΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum