ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ PUBLIC MOMENTS AWARDS ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Βραβείο φωτογραφίας στην κατηγορία " Η Φωτογραφία είναι το χόμπυ μου " από κινητό με θέμα "Άνθρωποι" από τη ψηφοφορία του κοινού των PUBLIC MOMENTS AWARDS κέρδισε ο Χρήστος Κόκκινος, μουσικός-ραδιοφωνικός παραγωγός, κολυμβητής της μαραθώνιας κολύμβησης και performer, που συμμετείχε στην θεατρική παράσταση "Οι Ναυαγοσώστες : Swim or Die", βασισμένη στο ναυτικό διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Οι Ναυαγοσώστες", που παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια των προβών της παράστασης στο Φουαγιέ Μ2 και απεικονίζει το σκηνοθέτη Ιωάννη Κυφωνίδη και κολυμβητές της παράστασης με φόντο την παραλία της Θεσσαλονίκης και το Θερμαϊκό.
"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η φωτογραφία μου που κέρδισε, τραβήχτηκε σε άλλη μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα και πιο συγκεκριμένα στις πρόβες της παράστασης "ναυαγοσώστες - swim or die" σε μια διασκευή στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που έλαβε μέρος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στις αρχές του φετινού Μαΐου κ απεικονίζει τον φίλο κ σκηνοθέτη Ιωάννη Κυφωνίδη να κρατάει το σενάριο κ να παρακολουθεί το πως εκτελούν τις εντολές του άνθρωποι - συναθλητές που τους έχω στη καθημερινότητά μου στο κολυμβητήριο που κάνω τις προπονήσεις μου.
Αυτόματα βρισκόμουν σε μία πιο "καλλιτεχνική διάθεση" λόγω των παραπάνω που σας ανέφερα οπότε πρέπει να πω ότι δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να αναζητήσω την έμπνευση. Η έμπνευση ήταν ήδη παρούσα στον χώρο. ο Συνδυασμός του μαγικού φουαγιέ του Μεγάρου με τα θεόρατα παράθυρά του που κοιτούν τη παραλία Θεσσαλονίκης να συναντάει τον ουρανό, οι σκιές των δοκαριών, ο ήχος του πιάνου που βλέπετε πίσω κ αριστερά κ φυσικά η ομάδα να προσπαθεί για έναν κοινό σκοπό, λειτούργησαν καταλυτικά κ υπέρ του αποτελέσματος που βραβεύτηκε."δήλωσε ο Χρήστος Κόκκινος για τη βράβευσή του στο μπλογκ των Public.



τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στοΝομισματικό Μουσείο.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής και πολυβραβευμένος φωτογράφος τουReutersΓιάννης Μπεχράκης δηλώνοντας:
«Οι 'Κυριακές' ήταν απλώς το πρόσχημα για μια διαδρομή στην ίδια την περιπέτεια της ζωής. Μέσα από το θεσμό είχαμε τη χαρά να περιηγηθούμε σε αμέτρητες στιγμές που αποτύπωσαν περισσότεροι από 50.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φίλοι της φωτογραφίας και του βίντεο».
Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε οΓιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης & Επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρουσία πλήθους κοινού, των συμμετεχόντων του διαγωνισμού και της κριτικής επιτροπής.



Links


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum