Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ....ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

O Αλέξανδρος Πασχαλίδης αποτελεί μια εντελώς διαφορετική περίπτωση φωτογράφου.





Δε μοιάζει με τους άλλους, γιατί δεν προσεγγίζει τη φωτογραφία με τον κλασικό και καθιερωμένο τρόπο.
Γεννήθηκε και μεγαλωσε στην Ελλαδα, απο πατερα Ελληνα και μητερα Σουηδεζα.
Μεγαλωσε στην Περαία Θεσσαλονίκης όπου έμενε μέχρι πριν από 3 χρόνια όταν και αποφάσισε να μετακομισει στη Σουηδία, στο Έστερσουντ , ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του.
Οι λόγοι της μεταβασης του στη γενέτειρα της μητερας του ηταν οικονομικοεπαγγελματικοί καθώς παρά τις σπουδές του στο ΕΠΑΛ Νοσηλευτικής και την πρακτική του ως βοηθός νοσηλευτή δε του δόθηκαν ευκαιρίες να ασκήσει το επάγγελμά του.
Η αγάπη του για τη φωτογραφία γεννήθηκε από την περίοδο που πήγαινε στο γυμνάσιο και έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του διαρκώς. Στη συνέχεια δοκίμασε με αναλογική μηχανή , μετά το IPHONE μέχρι που αγόρασε την πρώτη του DSLR κάμερα.


Από τότε εισέβαλε ακόμη πιο βαθιά στον οργανισμό του το μικρόβιο της φωτογραφίας σε τέτοιο βαθμό που την έπαιρνε παντού μαζί του μέχρι που αγόρασε ακόμη μία και κάποια απαραίτητα αξεσουάρ.
Από τότε πήρε μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς μέχρι που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του περιοδικού PHOTO με θέμα το γυμνό σώμα , ενώ διακρίθηκε και σε άλλους διαγωνισμούς στο INSTAGRAM.


Δηλώνει κυρίως φωτογράφος τοπίου , αλλά επειδή το αντικείμενο αυτό δεν έχει μεγάλο κοινό στην Ελλάδα θα προτιμούσε να συνεργαστεί σε πρώτη φάση με κάποιον άλλο φωτογράφο.



Έχει μάλιστα πρωτοποριακές ιδέες ακόμη και για τις φωτογραφήσεις γάμων, αλλά ο καιρός θα δείξει που θα πάει το πράγμα.
Αυτή την περίοδο σκέφτεται να οργανώσει μία μικρή έκθεση με έργα του.
Πάντως μία ακόμη δεξιότητά του είναι η ξυλογλυπτική και τα ξύλινα κοσμήματα με τα οποία ασχολείται στη Σουηδία.
Κάποιες φορές έχει ανταπόκριση η συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως η πρόσφατη μεγάλη παραγγελία που δέχτηκε από το Σίδνευ της Αυστραλίας.
Περισσότερα για τη φωτογραφική του δουλειά


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum