ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: ΜΙΑ ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μία από τις ωραιότερες και πιο δυνατές παραστάσεις της χρονιάς για την Ελληνική Θεατρική Σκηνή παρουσιάζεται στο Μπενσουσάν Χαν της Θεσσαλονίκης.
Έχει τίτλο : “Το Αγόρι μέσα στο Σπίτι”. Έχει και συγγραφέα, τη Μαρία Ράπτη και σκηνοθέτη τη Βαρβάρα Δουμανίδου , αλλά και πρωταγωνιστή, το Δημήτρη Βασιλειάδη που μοιράζεται τους χώρους του σπιτιού μαζί με τους θεατές , αλλά και τη σκηνοθέτιδα σε έναν κατά κύριο λόγο “σιωπηλό” ρόλο.




Οι χώροι αξιοποιούνται στο έπακρο και με άκρως εύστοχο τρόπο και αποδίδουν μία σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα, σα να διαδραματίζεται μπροστά σου μία ζωντανή κινηματογραφική ταινία.
Σε αυτό συμβάλουν τόσο η μουσική όσο και οι φωτισμοί, κατά κύριο λόγο με κεριά. Σκηνικά αντικείμενα, κοστούμια και άλλα αξεσουάρ παραπέμπουν στο όριο τριών αιώνων , 19ου, 20ου και 21ου.
Στην παράσταση οξύνονται και οι πέντε αισθήσεις, η όραση, η ακοή, η αφή, η όσφρηση, ακόμη και η γεύση.
Αλλά στο τέλος αφυπνίζεται και η έκτη αίσθηση, κυρίως λόγω σκέψης που γεννά η παράσταση μέσω του κειμένου, της σκηνοθεσίας και των ερμηνειών.




Το κείμενο αν και “σκοτεινό” είναι λαμπερό και δυνατό, γροθιά στο στομάχι, η σκηνοθεσία δομημένη με ακρίβεια, η ερμηνεία τόσο του Βασιλειάδη όσο και της Δουμανίδου αψεγάδιαστες.
Ακόμη και οι σιωπές είναι ηχηρές, ακόμη και η ενέργεια των θεατών που αποσπάται με τον πλέον φυσικό τρόπο λειτουργεί καταλυτικά.
Μία παράσταση που ακουμπά σε πολλά είδη και σχολές χωρίς να κλωτσάει ούτε μία στιγμή, γιατί απλούστατα συνθέτει και μάλιστα με αυθεντικό τρόπο.
Μία παράσταση που ακόμη και όταν φλερτάρει με τα όρια και ακροβατεί, στέκεται στο ύψος της. Μία παράσταση που αξίζει κανείς να δει και γιατί όχι για να ξαναδεί.
Η παράσταση έχει τις δυνατότητες με τις απαιτούμενες προσαρμογές και με ελάχιστο ακόμη μπάτζετ να διασκευαστεί και να γυριστεί σε κινηματογραφική ταινία. 





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum