ΤΑΔΕLFIA ΤΑΔΕ

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑΔΕLFIA ΤΑΔΕ είναι ένα μουσικό ντουέτο των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη που από το 2007 μελοποιεί ποιήματα μεγάλων δημιουργών όπως οι Γιάννης Στίγκας, Οδυσσέας Ελύτης, Ντίνος Σιώτης, Παουλ Τσέλαν, Πάμπλο Νερούδα, Μιχάλης Γκανάς, Άρης Δικταίος, Μηνάς Δημάκης, Γκρέγκορι Κόρσο, Τζελαλαντίν Ρουμί, κα.
Το 2013 κυκλοφόρησε ένα CD-Single απο την εταιρία τους ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ με δυο τους τραγούδια.
και το 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο τους ΕΡ με τίτλο ΒΟΥΚΟΛΙΚΟΝ, σε ποίηση του Παύλου Βλαστού.

Αυτό το καιρό ετοιμάζουν τον πρώτο τους προσωπικό δίσκο με την Μικρή Άρκτο. Οι κριτικές από ειδικούς και κοινό είναι εξαιρετικές, ενώ ήδη έχει αγαπηθεί πολύ το κομμάτι τους “Αυτοί παιδί μου δεν” σε ποίηση Μιχάλη Γκανά.




Oι αδελφοί Καλογεράκη απόψε Σάββατο 18 Φεβρουαρίου , το επόμενο 25 και το μεθεπόμενο 4 Μαρτίου καθώς και την Παρασκευή 10 Μαρτίου εμφανίζονται στο πλευρό της Μαρίας Φαραντούρη στο Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός”. Θα τραγουδήσουν κομμάτια από τον πρώτο τους  δίσκο '' Προσωπικό'' σε  ποίηση Ελλήνων και ξένων ποιητών (Φερνάντο Πεσσόα, Τζελαλαντίν Ρουμί, Πάμπλο Νερούδα, Μπέρτολντ Μπρεχτ, Μιχάλη Γκανά, Μηνά Δημάκη, κ.α.), και μαζί με την Μαρία Φαραντούρη τραγούδια δικά τους και μπαλάντες του  Bob Dylan και Leonard Cohen. Αν και μόλις 24 χρονών, οι αδελφοί Καλογεράκη αποδεικνύουν ότι ο ποιητικός λόγος μπορεί να πυροδοτήσει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με φρέσκια ματιά, γόνιμες επιρροές και σεβασμό στη γραφή των σπουδαίων.









Περισσότερα http://taadelfia.blogspot.gr/





Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum