Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ...!!!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018


Τον φωνάζει και τους φωνάζει “σειρές” ή “σειρούλες”. Είναι προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης και πόλο. Είναι μέντορας στον αθλητισμό, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό ή χομπίστικο.



Είναι ο Νικ όλας Ρεπανάς που όλοι αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε.
Δε μασάει τα λόγια του, δε λέει ψέμματα και σπανίως κάνει δημόσιες σχέσεις. Μεγάλο ταλέντο στο πόλο , αλλά και στη μαραθώνια κολύμβηση και μεγάλος προπονητής.
Γιατί πάνω από όλα είναι ένας μεγαλόψυχος άνθρωπος, με την ουσιαστική έννοια του όρου και όχι απλά με τη συναισθηματική.
Είναι ο άνθρωπος που έχει πει ότι το κολύμπι , αλλά και η θάλασσα , δεν έχει ηλικία , φύλο και εποχικότητα.


Ειδικά η μαραθώνια κολύμβηση που για το Νικόλα Ρεπανά είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να γνωρίσει κανείς μέσω θαλάσσης ή λιμνών και ποταμών την Ελλάδα.
Ο Ρεπανάς, ο άνθρωπος, ο κολυμβητής, ο προπονητής έχει συνδέσει το ονοματεπώνυμό του και με τον ιστορικό Διάπλου του Τορωναίου που γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούλιο στη Χαλκιδική.
Είτε ως αθλητής δύο φορές, είτε ως προπονητής δεκάδες φορές με τους αθλητές του να τερματίζουν, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, πάντα.



Η δουλειά που κάνει στο άλλωστε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς είναι μεγαλειώδης , γιατί κατάφερε σε λιγότερο από δεκατρία χρόνια να επαναπροσδιορίσει τη Μαραθώνια Κολύμβηση και να την εξελίξει , αυξάνοντας μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό τον αριθμό των αθλούμενων.
Και όχι μόνο αυτό , προπονεί άτομα με αναπηρία , ενώ έχει συμβάλει από τη δική του πλευρά ως "θεραπευτής" σε προγράμματα αποτοξίνωσης εθισμένων σε ουσίες. 
Κάποιες φορές, που δεν είναι πια και πολλές, ξεκλέβει χρόνο και κολυμπά στην πισίνα του κολυμβητηρίου Καλαμαριάς.


Εάν τον παρατηρήσει κανείς εκείνη την ώρα θα νιώσει τη “μοναξιά” του στο νερό, αλλά μία μοναξιά που ο ίδιος επιλέγει και απολαμβάνει...


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum