Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ...ΛΙΣΜΠΕΘ...ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΤΕΛΛΑ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Το πρώτο του μυθιστόρημα και το τρίτο του συνολικά βιβλίο παρουσίασε στην κατάμεστη από κόσμο Ρέμβη της Θεσσαλονίκης ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Περικλής Στέλλας με τίτλο "Λισμπέθ: Ο Θεός έχει ορκιστεί". Συνέβη πραγματικά το αδιαχώρητο , ενώ και η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος οδεύει προς εξάντληση. Η νουβέλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φερενίκη με υπεύθυνο έκδοσης το Χρήστο Ζαμπούνη και υπεύθυνη εξωφύλλου την Αυγή Ζαμπούνη.





 Ο εκδότης Χρήστος Ζαμπούνης εξήρε το συγγραφικό ταλέντο του Περικλή Στέλλα και προανήγγειλε τη συνέχιση της συνεργασίας τους. Η παρουσίαση έγινε με συντονίστρια τη δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή Χριστίνα Ταχιάου και ομιλητές ,εκτός από την ίδια , το συγγραφέα ,τον υπεύθυνο έκδοσης , το μεγάλο καλαθοσφαιριστή Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Ιωάννη Κυφωνίδη ,που επιμελήθηκε δραματουργικά και καλλιτεχνικά την παρουσίαση. 




Η Χριστίνα Ταχιάου έπλεξε το εγκώμιο του Περικλή Στέλλα για την πλοκή της ιστορίας , ενώ ο Βαγγέλης Αλεξανδρής εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του για τη δημιουργική εμμονή του συγγραφέα στις λεπτομέρειες. Από την πλευρά του ο Ιωάννης Κυφωνίδης επισήμανε την κινηματογραφικότητα του κειμένου που αξίζει να διασκευαστεί σε σενάριο για τη μεγάλη οθόνη. Ο ίδιος ο συγγραφέας που δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, ομολόγησε τις επιρροές του από το Ζεράρ Ντε Βιλιέ που επισκεπτόταν πάντα τα μέρη για τα οποία έγραφε. Ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν για την έκδοση του βιβλίου και όσους τον στήριξαν και ειδικά το Δημήτρη Μανάρη του "Εβλογημένο-Νηστίσιμο" που ήταν ο χορηγός της έκδοσης.  

Παράλληλα ευχαρίστησε θερμά τον Ιάκωβο Δισλή που ήταν ο χορηγός του ηχητικού εξοπλισμού και το Δημήτρη Βλάχο που επιμελήθηκε την ηχοληψία. 





Η παρουσίαση πρωτοτύπησε στο γεγονός ότι άρχισε με τη δραματοποίηση τεσσάρων αποσπασμάτων του βιβλίου που απέδωσαν επί σκηνής η Δανάη Σπάνια, ο Χρήστος Κόκκινος, ο Γιάννης Αθυρος και ο Ιωάννης Κυφωνίδης. Εμβόλιμα και ως μέρος της πλοκής ερμηνεύτηκαν ζωντανά τα τραγούδια "You re everything to me " και "Ο πραματευτής" από τον Ανδρέα Χαρίτο και την Κατερίνα Γαρυφαλλάκη και το μουσικό και μαέστρο τους Παναγιώτη Παυλίδη. 



Η υπόθεση της νουβέλας του Περικλή Στέλλα διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στη Φλωρεντία και το Τελ Αβίβ με κύριο χαρακτήρα τον Αλέσιο Αμπιέτο Γκρέκο σούπερ σταρ του Ευρωπαικού Μπάσκετ. Η πλοκή της παραπέμπει σε κινηματογραφικό σενάριο με περιγραφές που θυμίζουν σεκάνς ταινίας. 



Η συνέχεια επί των σελίδων.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum