THESSALONIKI SHOE MUSEUM

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019


Τον περασμένο Ιανουάριο με τη θετική εισήγηση της τότε Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης), Κατερίνας Νοτοπούλου και με την αμέριστη συνεργασία της ΓΑΙΑΟΣΕ και του Διευθύνοντα Συμβούλου κου Αθανάσιου Σχίζα, υπογράφηκε η προγραμματική συμφωνία με το ΑΣΤΕΡΙ,  με την οποία η ΓΑΙΑΟΣΕ παραχωρεί χώρο για τη φιλοξενία του Κέντρου Έρευνας Εκπαίδευσης & Μουσείου Υποδήματος.
Ο χώρος αυτός θα αποτελέσει ένα μοναδικό στολίδι για την πόλη της Θεσσαλονίκης θα Αναζητεί, θα Ερευνά, θα Συντηρεί και θα Εκθέτει!


Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει, ένα πρωτοποριακό Ερευνητικό Κέντρο με τη συνεργασία Ερευνητικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με τα οποία έχει το ΔΣ του ΑΣΤΕΡΙ ήδη ξεκινήσει συνεργασία. Επίσης το Εκπαιδευτικό κέντρο θα υποστηρίξει σχεδιαστές και δημιουργούς χειροποίητων υποδημάτων, μια νέα τάση και αγορά που κερδίζει παγκοσμίως έδαφος και θα αποτελέσει τον πρώτο χώρο Διεθνώς που θα υποδέχεται Σχεδιαστές και Δημιουργούς χειροποίητων και start ups από όλο τον Κόσμο.
Θα δώσει δυνατότητες έρευνας και σε άλλους Επιστημονικούς τομείς, της Ιστορίας και του Πολιτισμού με τη μελέτη αρχαιοελληνικών αγαλμάτων, τοιχογραφιών κλπ.
Θα αποτελέσει το Πρώτο Μουσείο συλλογής καλλιτεχνικών δημιουργιών εμπνευσμένων από το Υπόδημα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, παραμύθια, μυθιστορήματα, μουσικά τραγούδια, ποιήματα κλπ., γεγονός που θα προσελκύσει τουριστική κίνηση και οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή!
Το κτήριο βρίσκεται στο χώρο που διαμορφώνεται το Μητροπολιτικό Πάρκο Θεσσαλονίκης και θα αναβαθμίσει τη Δυτική είσοδο της πόλης της Θεσσαλονίκης.    


Το Μουσείο Υποδημάτων προσδοκούμε να γίνει ένα πρωτοποριακό μουσείο Υποδημάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, της πόλης που αποτέλεσε και στο παρελθόν σταθμό στη δημιουργία και την επιδιόρθωση υποδημάτων.

Με στόχευση την προβολή των δημιουργιών κάθε είδους υποδημάτων και των εμπνευσμένων δημιουργιών, την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της αναβάθμισης της Βιομηχανίας Yποδημάτων και δερμάτινων ειδών και την υποστήριξη του αναξιοποίητου δυναμικού της χώρας μας προχωρούν στην ανάπτυξη ενός Project με έδρα τη Θεσσαλονίκη
Ενός χώρου που θα παρέχει υπηρεσίες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Συμβουλευτική υποστήριξη σε ενδιαφερόμενους και τις start ups – Καινοτομίες, θα ερευνά για τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και την χρήση νέων υλικών και προϊόντων, θα λειτουργεί ως εργαλείο για τη Βιομηχανική ανάπτυξη αλλά και ως εξειδικευμένο Κέντρο τεχνολογικών πόρων προσδίδοντας αξία στις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις υποδημάτων - δερματίνων ειδών, καταγράφοντας τις ανάγκες της αγοράς μέσω της διεξαγωγής ερευνών αγοράς, αλλά και παρακολουθώντας την εξέλιξη του κλάδου των Υποδημάτων παγκοσμίως.



http://www.thesshoemuseum.org/
https://www.facebook.com/thesshoemusuem/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum