ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΛΕΝΑ

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

 Η Λένα Σπάνια  https://www.facebook.com/lenaspanialabart

είναι από εκείνα τα Σπάνια Πουλιά που πετούν από την αρχιτεκτονική στη ζωγραφική κι αντίστροφα με πτητική ροή κι αυθεντικότητα. 



Την πρωτογνώρισα το Φεβρουάριο του 2019 στο υπέροχο στούντιο λοφτ της στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν έστηνα μαζί με τη θεατρική ομάδα " Swim or Die "  την παράσταση " Ο Ηρακλής Πουαρό στο Orient Express??? " που προοριζόταν για το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης . 




Μέλος της θεατρικής ομάδας και συνκολυμβήτριά μου ήταν  τότε η  αγαπημένη της ανηψιά Δανάη Σπάνια που αποτέλεσε τον πολύτιμο συνδετικό κρίκο για να γνωριστούμε και να κάνουμε εκεί τις πρόβες μας. 

Στην πρώτη πρώτη μας συνάντηση στη διάρκεια της πρώτης πρόβας- ανάγνωσης  παρεξηγήθηκα μαζί της, , καθώς με ρώτησε για συγκεκριμένα σημεία στο στήσιμο της παράστασης  που της φάνηκαν μη ξεκάθαρα  . Εδώ που τα λέμε οι παρατηρήσεις της ήταν εύστοχες και δίκαιες κι αυτό πόνεσε, όχι μόνο εξαιτίας του καλλιτεχνικού εγωισμού μου, αλλά και του υπερβολικού ενθουσιασμού μου που ωστόσο θόλωνε την κρίση μου. 

Ευτυχώς συνήλθα την αμέσως  επόμενη φορά, αντελήφθην τι εννοούσε κι αυτό μου έδωσε την έμπνευση να ξεμπλέξω ότι μπέρδευε κι περιέπλεκε τη ροή της παραστασης . Κι όχι μόνο αυτό. Αρχισα να αναπτύσσω βαθιά αισθήματα εκτίμησης και θαυμασμού για την ίδια  . Ορισμένα μάλιστα  από τα έργα της χρησιμοποιήθηκαν στο γυρισμα του τρέιλερ της παράστασης , με κορυφαία την αυτοπροσωπογραφία της που παρέπεμπε εναλλακτικά στην Άγκαθα Κρίστι. 

Μου εδωσε άλλωστε το πάτημα να επιθυμώ και να ζητώ την ειλικρίνεια των άλλων , ακόμη κι εάν πονάει ή δε με συμφέρει. 



Με πολύ μεγάλη χαρά μου διαπίστωσα πρόσφατα οτι έργα της εκτίθενται σε ομαδική έκθεση στη  Myro Gallery

 στη Θεσσαλονίκη https://www.facebook.com/myrogallery αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. 





Τα έργα της αναμειγνύουν την αλήθεια με τη φαντασία με έναν γνήσιο και one of a kind  τρόπο, καθώς και η ίδια ως δημιουργός είναι ένα γνήσιο και  sui generic east side girl των τεχνών, εφαρμοσμένων και μη 

Όσοι έχουν την τιμή να τη συναντήσουν στο χώρο της και να μιλήσουν μαζί της, θα γευτούν ακόμη μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οτι ζωγραφίζει και με  μαρκαδόρους λαδιού έργα τέχνης, εφάμιλλα με τα έργα που γίνονται με τις κλασικές τεχνικές χρωμάτων. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum