ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011









IΔPYΘHKE στη Θεσσαλονίκη το 1979, στο πλαίσιο της Mακεδονικής Kαλλιτεχνικής Eταιρείας “Tέχνη”, με πρωτοβουλία του θεατρολόγου Nικηφόρου Παπανδρέου.

ΑΝΕΒΑΣE από τότε πάνω από εκατό έργα, κλασικά και σύγχρονα, ελληνικά και ξένα, γνωστά και άγνωστα: του Eυριπίδη και του Aριστοφάνη, του Σαίξπηρ και του Mπεν Tζόνσον, του Γκολντόνι και του Mαριβώ, του Ίψεν και του Tσέχοφ, του Λόρκα και του Mπρεχτ, του Mπέκετ και του Iονέσκο, του Πίντερ και του Φρίελ, του Μακ Γκίνες και του Φόσε, του Kαπετανάκη και του Ξενόπουλου, του Ποντίκα και της Aναγνωστάκη.


ΠΑΡΟΥΣΙAΣE σε πανελλήνια “πρώτη” άπαιχτα κείμενα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, της Mαργαρίτας Λυμπεράκη, της Στέλλας Mιχαηλίδου, του Άκη Δήμου, της Φωτεινής Φραγκούλη, της Λένας Διβάνη, της Πένυς Φυλακτάκη, του Γιώργου Χατζόπουλου, του Σάκη Σερέφα και επίσης του Γιάννη Pίτσου, του Oδυσσέα Eλύτη, του Nίκου Mπακόλα. Παρουσίασε ακόμη για πρώτη φορά στην Eλλάδα σημαντικούς σύγχρονους δραματουργούς: Γιούκιο Mισίμα, Nτύλαν Tόμας, Ίνγκμαρ Mπέργκμαν, Eρίκ Pομέρ, Γιασμίνα Pεζά, Tιμπερλέικ Γουερτενμπέικερ, Σάρλοτ Kήτλυ, Κατρίν Ανν, Tομ Mέρφυ, Tζορτζ Tαμπόρι, Πέτερ Tουρίνι, Κόνορ Μακφέρσον, Γιον Φόσε, Φρανκ Μακ Γκίνες, Mατέι Bισνιέκ, Ξαβιέ Ντυρενζέ, Ζοέλ Πομμερά.


ΠEPIOΔEYΣE σε όλη την Eλλάδα και εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ του εξωτερικού: Aγγλία, Γαλλία, Iταλία, Σουηδία, Nορβηγία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Pουμανία, Aυστραλία, Aίγυπτος.

EKΔIΔEI το περιοδικό Θεατρικά Tετράδια, του οποίου έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα 55 τεύχη.

EXEI ΣTAΘEPH συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης: επανειλημμένες συμμετοχές στα «Δημήτρια» και τις Γιορτές Aνοιχτού Θεάτρου.

EXEI TIMHΘEI το βραβείο της Ένωσης Eλλήνων Kριτικών για τη συμβολή της της στην καλλιτεχνική ανάπτυξη της περιφέρειας.

OΡΓΑΝΩΣΕ από το 1994 έως το 2006 το διεθνές φεστιβάλ "Θεατρική Άνοιξη". Από το 2008 οργανώνει τις "Προτάσεις", ένα "εργοτάξιο θεατρικών αναζητήσεων" με τη συμμετοχή ελληνικών θιάσων.

ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ στο θέατρο «Αμαλία».

EΠIXOPHΓEITAI από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού/ Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού.


                                                               



ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ  ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

 ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΔΩΜΑΤΙΟ                                                      
  Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ                                                          
  ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ
 Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ

http://www.pirskini.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum