ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ...ΟΧΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΡΟΔΗ
Πόσους από εμάς έχει αγγίξει πραγματικά η κρίση;
Πόσοι από εμάς κάνουν δουλειές που δεν τις γουστάρουν;
Πόσοι νιώθουν ότι τελματώνουν και δεν ξέρουν πως να βγουν από την κινούμενη άμμο που τους ρουφάει αργά και βασανιστικά;
Πόσοι από εμάς αισθάνονται ότι προδόθηκαν και πρόδωσαν ανθρώπους που αξίζανε;
Τα "Κόκκινα Φανάρια" της ζωής μας ανάβουν και μας προσκαλούν στην τρούμπα που φτιάξαν κάποιοι άλλοι για μας. Δυστυχώς, πάντα και παντού θα υπάρχουν "Μαντάμ Παρί", τσατσάδες που μας το παίζουν "μανάδες' ενώ θέλουν να μας βγάλουν στο κλαρί και να μας ξεπουλήσουν. Πάντα θα υπάρχουν "Μικαέλοι", νταβατζήδες του κορμιού και της ψυχής μας. Και "Άννες", ξένοι σε έναν ξένο κόσμο.
Στην ουσία όλοι μας ζούμε, μεγαλώνουμε και δρούμε σε μια καλυμμένη τρούμπα... με τα γλέντια, τις φωνές και τα όργανα να παίζουν χασαποσέρβικα, αλλά και με πολύ πόνο, δάκρυ, ξύλο και ενοχές.
"Καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα" φωνάζουμε μέσα από τα στήθη μας για να "Καλωσορίσουμε το δολλάριο". Όλοι μας είμαστε γρανάζια ενός συστήματος, που ενώ το βρίζουμε και το οικτίρουμε καταβάθος θέλουμε να χωθούμε μέσα του όσο δεν πάει.
Οι πιάτσες των δρόμων μαζεύτηκαν στα τηλεοπτικά πλατό, οι "Μικαέλοι" και οι "Μανταμ Παρί" πήραν αξιώματα κι εμείς σαν άλλες "Άννες" φροντίζουμε να ανοίγουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα πόδια μας ικανοποιώντας έτσι όσους περισσότερους "πελάτες" μπορούμε και φυσικά όταν κάτι στραβώνει το πληρώνουμε από την τσέπη μας.
Η ρίζα του προβλήματος χάνεται στα βάθη του χρόνου. Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τον Μεσαίωνα, από την Αναγέννηση μέχρι τα 400 χρόνια σκλαβιάς, από την Απελευθέρωση ως την Κατοχή, από το Πραξικόπημα ως την Δημοκρατία διακρίνουμε σχέσεις εξουσιαζόμενου-εξουσιαστή, θύτη-θύματος. Σχέσεις που δεν αλλάζουν, απλά παρουσιάζονται με διαφορετική μορφή ανάλογα με τις κοινωνικοπολιτικοοικονομικές και πολιτιστικές συνθήκες κάθε εποχής σε οποιαδήποτε χώρα.
Βλέποντας το και λίγο χιουμοριστικά, φανταστείτε το 3011 μια "τρούμπα" από ρομποτ και μηχανές ή μια "πιάτσα" εξωγηίνων...!!!
Περνώντας τα χρόνια διαπιστώνουμε ότι τα ανθρώπινα όντα κατά βάση λειτουργούν όπως οι αγέλες των ζώων... Ένας αρχηγός ή και 300 και το υπόλοιπο κοπάδι ακολουθεί!! Η μόνη διαφορά μας είναι ότι τα ζώα μιλούν μια γλώσσα που δεν αντιλαμβανόμαστε.
Ωστόσο, πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις ανθρώπων που μπόρεσαν να ξεφύγουν από το κοπάδι και κάποιες φορές να χαρακτηριστούν "τρελοί" γι' αυτή τους την επιλογή.
Ξεχνάμε όμως, ότι όταν το ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΟΧΙ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ!!!!  

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum