ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ!!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ο πολιτισμός όπως το προδικάζει και η ίδια η λέξη είναι γένους αρσενικού. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχει γίνει και γένους θηλυκού-καμία παρεξήγηση και προσβολή προς τα θηλυκά της υφηλίου-και "λέγεται" και γυφτιά-αχαριστία ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι δε διακινούνται τα μεγάλα ποσά του παρελθόντος στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση καθώς και τις τέχνες , αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φθηναίνουν και οι συμπεριφορές και συνεργασίες.
Δε σημαίνει ότι πρέπει να συμπεριφερόμαστε όπως μας συμφέρει και να μεταβαλλόμεθα ανάλογα με τις κρίσεις και τις καταστάσεις . Και όταν λέω "να μεταβαλλόμεθα" εννοώ απέναντι στους άλλους και τους συνεργάτες μας.  Δε σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε οπαδοί της πρακτικής "δύο μέτρα-δύο σταθμά" ανάλογα με το συμφέρον μας.  Δυστυχώς όμως τα πράγματα είναι έτσι ακριβώς. Ξεκινάμε ως φίλοι και συνεργάτες και καταντούμε εχθροί , με το ενδιαμέσο στάδιο των "φιλεχθρών"!
Μπλέκουμε τα προσωπικά και τα συναισθηματικά μας με τα επαγγελματικά μας και δε διαχωρίζουμε τίποτα , ακολουθώντας την πολιτική του "αχταρμά" και "ότι κάτσει". Και τελικά κάθεται "στάχτη και μπούρμπερη" , "σκόνη και θρύψαλλα" και η παρέα -φιλία πάει περίπατο.

Μέσα σε όλα αυτά μιλάμε για πολιτισμό και κουλτούρα σνομπάροντας τους άλλους δημιουργούς και τα μήντια , "παίζοντάς το υπεράνω" αλλά καταλήγουμε να κάνουμε τούμπες όταν μας καλούν για συνέντευξη, προβολή κλπ. Τίποτα κακό δεν έχουν  η προβολή, το θέαμα, η επικοινωνία, οι δημόσιες σχέσεις και οι συνεντεύξεις ,αλλά καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τη στάση μας, τα κίνητρά μας και το στόχο μας από την αρχή. Γιατί γεμίσαμε σε αυτή τη χώρα από τύπους που ακολουθούν πιστά το δόγμα "τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας". Είναι οι ίδιοι τύποι που διεκδικούν την αποκλειστικότητα της επιτυχίας και της νίκης ,αλλά όταν διαβλέπουν την ήττα και την αποτυχία το βάζουν στα πόδια , επιρρίπτοντας την ευθύνη στους άλλους.
Βέβαια η γιαγιά μου έχει μία "ρήση" που τον τελευταίο καιρό την παραφράζω και την προσαρμόζω στα σημερινά δεδομένα αντικαθιστώντας τη λέξη "κακά όνειρα" με τη λέξη "μη καλοί άνθρωποι".
"Τα κακά όνειρα είναι για να τα λέμε στην τουαλέτα και να τραβούμε αμέσως μετά το καζανάκι"!

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum