Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ: Ο "ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΙΟΛΟΣ"

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο ανεμιστήρας έχει δύο σκοπούς , είτε για να κινήσει τον αέρα για την άνεση πλασμάτων ή για τον εξαερισμό, είτε  για να κινηθεί αέρας ή αέριο από μια θέση σε άλλη για βιομηχανικό σκοπό.  Οι ανεμιστήρες έχουν ευρείες επιφάνειες που συνήθως περιστρέφονται.
 Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν τις διακοσμητικές επιλογές, τον έλεγχο του  κλίματος, το τεχνητό σύστημα  ψύξης αναζωογονώντας τον  αέρα  και πολλές άλλες μορφές.
Η ιστορία ανεμιστήρων μας πηγαίνει  χιλιάδες έτη πίσω . Από την αρχαιότητα, οι ανεμιστήρες παρουσιάζουν  μια διπλή λειτουργία, η πρώτη ως  σύμβολο θέσης και  χρήσιμης διακόσμησης και η δεύτερη την αναζωογόνηση του αέρα προκαλώντας μία ελαφρά τεχνητή ψύξη στον περιβάλλοντα χώρο.  Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους, οι ανεμιστήρες κατασκευάστηκαν από ποικίλα υλικά και έχουν παίξει ακόμη και το ρόλο του διακοσμητικού  έργυ  τέχνης.
 Οι πιο  γνωστοί ανεμιστήρες είναι είτε  "ανεμιστήρες οθόνης " ή "σταθεροί  ανεμιστήρες φύλλων".
Ο πρώτος καταγραμμένος μηχανικός ανεμιστήρας ήταν ο ανεμιστήρας punkah που χρησιμοποιήθηκε στη Μέση Ανατολή στο 1500. Είχε ένα καλυμμένο καμβά- πλαίσιο και ένα σχοινί συνδεμένο  με το πλαίσιο για να κινεί τον ανεμιστήρα πέρα δώθε.

              Ο ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΑΙΟΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Στη διάρκεια της βιομηχανικής επανάστασης προς το τέλος του 1800 εμφανίστηκαν οι  συρόμενοι με ιμάντα ανεμιστήρες που τροφοδοτούνταν από   τροχούς νερού. Όταν ο Thomas Edison και o  Nikola Tesla εισήγαγαν στις ζωές των ανθρώπων  την ηλεκτρική δύναμη προς το τέλος του 1800 δεν άργησε η μέρα να κατασκευαστούν οι πρώτοι προσωπικοί ηλεκτρικοί ανεμιστήρες.  Ο Diehl πάντως θεωρείται ο  πατέρας του σύγχρονου ηλεκτρικού ανεμιστήρα.
 Μηχανικά,  ανεμιστήρας μπορεί να είναι οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ρευμάτων του αέρα.
Στο πέρασμα των χρόνων οι ανεμιστήρες εκσυγχρονίστηκαν με αποτέλεσμα να εμφανιστούν ακόμη πιο πρακτικές και κομψές συσκευές με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στη «ψυχρότερη αναδιανομή του αέρα».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum