ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013


Οι επιστήμονες μελετούν έναν μετεωρίτη από τον πλανήτη  Άρη, ηλικίας δύο δισεκατομμυρίων ετών, που έπεσε στην έρημο Σαχάρα και όπως λένε, περιέχει μεγάλες ποσότητες νερού.
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος μετεωρίτης έχει περίπου 30 φορές περισσότερο νερό από άλλους μετεωρίτες που προέρχονταν από τον Άρη.
Όπως αναφέρουν, αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να κατανοήσουμε καλύτερα πως ένας ζεστός και υγρός πλανήτης μεταμορφώθηκε σε μια παγωμένη και αμμώδη έρημο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν επίσης ότι ο μετεωρίτης μοιάζει πολύ με τους ηφαιστειακούς βράχους που έχουν εντοπίσει στον Άρη τα διαστημικά οχήματα της ΝΑΣΑ Spirit και Opportunity.
Ένας άνδρας από το Μαρόκο εντόπισε τον μετεωρίτη στην έρημο Σαχάρα πέρυσι.
Τον πούλησε σε έναν Αμερικανό συλλέκτη. ο οποίος και τον παρέδωσε στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού για μελέτη.
Οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν την συγκεκριμένη ανακάλυψη σπάνιο δείγμα του πλανήτη Άρη.

 Πηγή: VOA news
           typologos.com

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum