ΚΚΕ: Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «Α-ORIZON MEDIΑ LTD» ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟΝ 902

Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013

Με ένα ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε στο 902.gr, την ενημερωτική ιστοσελίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, απαντάται το ερώτημα σε ποιον πουλήθηκε ο τηλεοπτικός σταθμός «902».
«Η αγοράστρια εταιρία είναι η εταιρία «Α-ORIZON MEDIΑ LTD», η οποία είναι κυπριακή εταιρία που έχει συσταθεί όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία», αναφέρεται στο κείμενο που αναρτήθηκε έπειτα από έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Λεπτομέρειες για το ποια είναι αυτή η κυπριακή εταιρία, ή ποιος είναι ο βασικός της μέτοχος δεν αποκαλύπτονται από το ΚΚΕ. Ωστόσο, στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στο 902.gr αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) που έχει ενημερωθεί για την αγοραπωλησία έχει λάβει τα έγγραφα στα οποία αναφέρεται ποιοι είναι «οι εταίροι και οι εκπρόσωποι της αγοράστριας εταιρείας».


Στο ερώτημα «πού πηγαίνει ο σταθμός του ΚΚΕ», δεν δίνεται απάντηση από αυτό το κείμενο με το οποίο γνωστοποιείται ποια είναι η κυπριακή εταιρεία που απέκτησε τον σταθμό. Ωστόσο, στο κείμενο που θεωρείται ότι συντάχθηκε από κομματικά στελέχη του ΚΚΕ επισημαίνεται: «Δεν είμαστε φυσικά αδιάφοροι που πάει ο σταθμός. Παίρνουμε αυτό το ζήτημα υπόψη. Γι’ αυτό στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, για παράδειγμα, καθορίζεται ότι η εταιρία «Ραδιοτηλεοπτική» δε θα δοθεί, ούτε θα μεταπωληθεί σε πολιτικό κόμμα. Επίσης, ο διακριτικός τίτλος, τα σήματα – ηχητικά και λεκτικά - του σταθμού παραμένουν στο ΚΚΕ».
Μάλιστα, τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος επισημαίνουν ότι πληρώθηκαν όλοι οι φόροι που έπρεπε να καταβληθούν στο δημόσιο για την αγοραπωλησία. «Όλες οι ενέργειες έγιναν σύμφωνα με τους νόμους και τους κανόνες που υπάρχουν.  Η ΓΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής» πήρε την απόφαση για την πώληση, για την οποία ενημερώθηκε το ΓΕΜΗ (εμπορικό μητρώο), πριν υπογραφεί το συμβόλαιο. Στη συνέχεια, όπως ορίζει ο νόμος, πληρώθηκαν οι φόροι στην εφορία, υπογράφηκε το συμβόλαιο και έγινε η γνωστοποίηση του συμβολαίου στο ΕΣΡ. Αυτή η διαδικασία που έπρεπε να τηρηθεί, αυτή και τηρήθηκε.
Φυσικά, στα πλαίσια του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος, οι αγοραπωλησίες γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους που απορρέουν από αυτό το σύστημα», επισημαίνεται στο κείμενο που αναρτήθηκε στο 902.gr.
Για ακόμη μια φορά το Κομμουνιστικό Κόμμα εξηγεί ότι επελέγη η λύση της πώλησης του καναλιού «απέναντι στον κίνδυνο να κλείσει ο σταθμός». Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ανάρτηση με τίτλο «Τους πήρε ο πόνος για τον 902», αυτό που έχει πρωταρχική σημασία για το ΚΚΕ «ήταν και είναι να ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις του σταθμού στους εργαζόμενους,  καθώς και στα ασφαλιστικά Ταμεία και γι αυτό προχωρήσαμε στην πώληση».

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου