"Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

«Η τελευταία Βασίλισσα» σε σκηνοθεσία του ευρηματικού  Ηρακλή Τ. Δούκα δίνει τις τελευταίες παραστάσεις έως τις 30 Μαρτίου, στο Θέατρο Έξω από τα Τείχη, στη Θεσσαλονίκη.
Η παράσταση αυτή μοιάζει με κίνηση ΜΑΤ και αποκαλύπτει πόσο επίκαιρη και σύγχρονη είναι.


Σε μια χωματερή με χιλιάδες μεταχειρισμένα λάστιχα αυτοκίνητων, ζουν οι ήρωες της τραγωδίας μας. Οι ακραίες φιγούρες με τον αιχμηρό και σουρεαλιστικό λόγο, ο θάνατος, η σχέση εξουσίας-εξουσιαζόμενου, που όμως συνεχώς ανατρέπεται. O αλληλοσπαραγμός, ο εξευτελισμός, το παράλογο της ανθρώπινης συμπεριφοράς in extremis και η αστική υποκρισία. Οι ανθρώπινες αυτές υπάρξεις, βγαλμένες από την κόλαση, περιφέρονται προσποιούμενοι, σε μια κοινωνία εκλεπτυσμένη, με έναν κώδικα αριστοκρατικών τελετουργιών, όπου λέγονται τα πλέον αποτροπιαστικά, παραλυτικά και απρόσμενα πράγματα!
Αποδιωγμένοι , μεταχειρισμένοι, παλιωμένοι, μέσα απ’ αυτές τις δύσοσμες στοές της ιστορίας αναδύονται τα φαντάσματα αρχαίων πολιτισμών, λεηλατημένων, αρχέγονες φιγούρες, σύμβολα και θρησκείες, δοξασίες , χαμένα όνειρα, κραυγές και οιμωγές.
Μέσα απ’ τα αποκαΐδια του «σύγχρονου» καταναλωτικού πολιτισμού αναδύεται  μια νέα τάξη, μια πυραμίδα σωριασμένων ρόλων, αξιωμάτων, στιγμές αναπόλησης των «ευτυχισμένων ημερών» αλλά και της προδοσίας , της ίντριγκας, της άπατης και του αγώνα για το κέρδος και την εξουσία. Η απληστία, η πείνα και η δίψα, διαλυμένες μέσα στα απόβλητα της ζωής, ανακατεύονται με τις τύψεις και τα αμαρτήματα. Μια ζωντανή επίγεια κόλαση, ένα μαρτύριο Αλληγορικό μια ερυνιακή τιμωρία  μαζί με την τρομερή εκδίκηση της ποδοπατημένης από το καουτσούκ φύσης, αποτελούν τον καμβά της ιστορίας μας, την ιστορία της Τελευταίας Βασίλισσας. Η σαβούρα, η μεταλλαγμένη ζωή, τα υποκατάστατα … Τα οράματα, οι φαντασιώσεις, η πλήξη της παρακμασμένης  ελίτ, ξεπροβάλουν το ένα μετά το άλλο από τις τρύπες, δημιουργώντας ένα σινεμασκόπ φρίκης και αισχύνης … Στην ιλαροτραγωδία μας η κάθαρση έρχεται απ’ τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής, φορτωμένη σκόνη, ανατροπές , καταστροφή και αλληγορίες, σύμβολα  αλλά και κανιβαλική οσμή ανθρώπινου κρέατος!
Η τελετουργία της κάθαρσης έχει συντελεστεί!


Info:
Τελευταίες παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (21-30 Μαρτίου), στο «Θέατρο Έξω από τα Τείχη», Πανεπιστημίου 2 - Ευαγγελίστρια.


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 20:15
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (ανέργων – ατέλειες)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ: 2310-210308


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου