THINK SOCIAL, ACT BUSINESS

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τοπικού παραρτήματος της EUNIC Θεσσαλονίκης (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη) και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.*, έχει προσκληθεί από το Ινστιτούτο Γκαίτε μια πολύ σημαντική ομάδα αρμόδιων φορέων και οργανισμών  καθώς και κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς, για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους  σε αυτή την ημερίδα, που αποσκοπεί στο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους νέους και το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προοπτικές στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.
Στόχος της ημερίδας είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους, να δώσει μεγαλύτερες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. H διοργάνωση θα ανοίξει διάλογο γύρω από τους εξής βασικούς άξονες:
Κοινωνική επιχειρηματικότητα και τοπική ανάπτυξη, η αξία της δικτύωσης, ο αντίκτυπος της κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε υποβαθμισμένες περιοχές, η κοινωνική επιχειρηματικότητα σε καιρό κρίσης, η κοινωνική επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη κλπ.



Ανάμεσα στους ομιλητές περιλαμβάνονται οι: Κωνσταντίνος Γεωρμάς, Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο Μάριος Χατζηδαμιανός, Social Economy Knowledge Broker, o Γιώργος Ισαϊας, Διευθυντής του Synthesis, ενώ οι τέσσερις διεθνείς ομιλητές μας από την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Ισπανία (Michele Mosca, Oliver Beckmann, Ewa Sadowska και Mikel Oleaga) θα μας μιλήσουν για τα επιτυχημένα μοντέλα και τη διεθνή εμπειρία στην κοινωνική επιχειρηματικότητα. Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με μια σειρά σεμιναρίων που έχουν στόχο να συμβάλλουν στον γενικότερο διάλογο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα καθώς και να παρουσιάσουν μια σειρά καλών πρακτικών και διεθνών εμπειριών με απώτερο σκοπό την υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014 και συνδιοργανώνεται από τη EUNIC (British Council, Goethe Institut Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-ϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ.Γκ. Λορκα») και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Με την υποστήριξη:
Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Anna Lindh Foundation, της Κοινωνικής Επιχείρησης 180º, του περιοδικού ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, του φεστιβάλ «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», του Ανάπλους και του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (KEPA).
Στο τέλος της ημερίδας και των εργαστηρίων θα δοθούν βεβαιώσεις στους συμμετέχοντες.
Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν αλλά η εγγραφή πριν την εκδήλωση είναι υποχρεωτική (on-line στην ιστοσελίδα http://www.eventbrite.com/e/think-social-act-business-registration-10833532387). Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.britishcouncil.gr/en/events/think-social-act-business-thessaloniki

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε Ελληνικά και Αγγλικά στην ημερίδα ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Blog Widget by LinkWithin

2 σχόλια:

  1. Ioanna Papantoniou είπε...:
    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
  1. Ioanna Papantoniou είπε...:

    Το κομμάτι της διερμηνείας των συνεδρίων είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την βέλτιστη διεξαγωγή τους. Σε διάφορα συνέδρεια που έχουμε οργανώσει επιλέγουμε μια εταιρεία με ιδιαίτερα πεπειραμένη ομάδα τόσο για ταυτόχρονη όσο και για διαδοχική διερμηνεία. https://www.interpreters.gr/en/conference-interpreters/

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum