ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΡΟΥ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

• Θέλετε να εκφραστείτε μέσα από την τέχνη της υποκριτικής;
• Να μιλήσετε, να κινηθείτε και να αφήσετε τον εαυτό σας πιο ελεύθερο;
• Θέλετε να αφήσετε το ένστικτό σας να σας οδηγήσει, το σώμα σας να σας μιλήσει και η φωνή σας να τους εκπλήξει;
Αν ναι, ελάτε μαζί μας σε ένα σεμινάριο που θα ξεδιπλώσει και θα αποκαλύψει άγνωστες πτυχές των δυνατοτήτων σας.
Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης & Σημειώσεις για τις ασκήσεις των Τεχνικών Υποκριτικής.
Tips! Φορέστε άνετα ρούχα-φόρμες και έξτρα κάλτσες!

Ημερομηνίες: 10 & 11 Μαΐου 2014
Ώρες: 12:40 – 18:00
Χώρος: Μυκηνών 11, Κεραμεικός, 10435 ΑΘΗΝΑ
Συνολικό Κόστος 75.00 €
Δηλώσεις Συμμετοχής:
Βάσω Σωτηρίου. Κιν 6936 15 98 35 vasso_sotiriou@hotmail.com



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Με οδηγούς τους δασκάλους των τεχνικών υποκριτικής Konstantin Stanislavsky, Michael Chekhov, Stella Adler, Actors Studio-Lee Strasberg, Sanford Meisner, εκπαιδεύουμε τους εαυτούς μας έτσι ώστε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε και σε αυτό που θέλουμε να «είμαστε» πραγματικά.

1. ΝΟΥΣ
Μία φωνή που δεν σωπαίνει ποτέ. Που κρίνει και επηρεάζει κάθε μας κίνηση. Πολλοί καταφέρνουμε να τη φιμώσουμε και τελικά να τη σιωπήσουμε. Τι θα γινόταν, όμως, εάν την κάναμε να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά με ασκήσεις συγκέντρωσης και ασκήσεις φαντασίας; Γιατί να σωπάσει, όταν μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να επικοινωνήσει πιο καθαρά αυτό που θέλει να πει και όχι αυτό που «πρέπει» ή που είναι «σωστό» να πει;

2. ΣΩΜΑ
Αναπνοή, κίνηση των μυών, χαλάρωση των εντάσεων. Το σώμα μας, το εργαλείο μας, το σπίτι μας για όλη μας τη ζωή. Ξεκλειδώνουμε το σώμα μας για να μπορεί να εκφραστεί, για να μπορεί να αναπνεύσει και να απελευθερώσει πόνους, εντάσεις, κλειδώματα, για να μπορεί να μας δίνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, το μέγιστο της ενέργειάς του.

3. ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Ένα συναίσθημα υπάρχει μόνο και μόνο γιατί θέλει να εκφραστεί. Αυτός είναι ο προορισμός του. Μια σειρά ασκήσεων θα μας εκπαιδεύσει ώστε να μην «συγκρατούμε» τα συναισθήματά μας. Αντίθετα θα απολαμβάνουμε τη ροή των συναισθημάτων μας, θα νομιμοποιούμε την έκφρασή τους και δεν θα την μπλοκάρουμε πια.

Βιογραφικό της Δήμητρας Σύρου
Υποκριτική
Η Δήμητρα Σύρου γεννήθηκε στα Χανιά και είναι αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής “ΑΡΧΗ”, της Νέλλης Καρρά. Από το 2008, που αποφοίτησε, δουλεύει ως ηθοποιός. Το 2011 υπήρξε υποψήφια για το βραβείο “Μελίνα Μερκούρη”, για το ρόλο της στο μονόλογο «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου. Φέτος παίζει στο Vault, στην παράσταση “Ιράκ-9 Τόποι Επιθυμίας”, σε σκηνοθεσία Μαρίας Τσαρούχα.
Σκηνοθεσία
Το 2012 συνσκηνοθέτησε με τον Μελέτη Γεωργιάδη, το Reunion, του David Mamet. To 2013 σκηνοθέτησε το κείμενο του Νίκου Αξιώτη & της Ελεάννας Σταθοπούλου, "Ψέματα ή αλήθεια, έτσι είν' τα παραμύθια" και κέρδισε γι' αυτή την παράσταση, με την ομάδα Mind The Gap, Βραβείο Κοινού & Επιτροπής στο Φεστιβάλ Χειροποίητου & Ανακυκλώσιμου Θεάτρου του Fabrica Athens.

Διδασκαλία
Από το 2010 παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής. Από το 2012 διδάσκει στο τμήμα Θεάτρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού IlioupolisOnLine, στην Ηλιούπολη και κάνει σεμινάρια υποκριτικής στο "Acting How?", στον Κεραμεικό.
Από το 2013 διδάσκει υποκριτική σε ετήσια βάση σε δύο ομάδες του "Acting How?", που οργανώνει η ίδια.

Σεμινάρια

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Method Acting της Μαρίας Τσαρούχα, Στανισλάβσκι & Μιχαήλ Τσέχωφ της Λένας Φιλίπποβα, Ακροβατικού Θεάτρου της Ελισάβετ Αραβίδου, Contact Improvisation του Πάρη Μαντόπουλου, Σωματικού Θεάτρου του Σταμάτη Ευσταθίου, Υποκριτικής της Ελένης Βλαστάρα και του Γιάννη Ζημιανίτη, Ορθοφωνίας & Τεχνικών Αναπνοής της Έλλης Κασδρά, τραγουδιού στο Ωδείο Αλέξανδρου Παπαδημητρίου.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum