ΤΟ MEA CULPA ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Το “Mea Culpa” παίζει για τα παιδιά με σύνδρομο DOWN
 Στο πλαίσιο του νέου κύκλου παραστάσεων στο Μέγαρο Μουσικής, αφιερώνει τα έσοδα της Τετάρτης 9 Απριλίου στο «Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος».


Μετά τις πολύ επιτυχημένες παραστάσεις το Νοέμβριο του 2013,  το «Mea Culpa» του Κωνσταντίνου Ρόδη , σε σκηνοθεσία του συγγραφέα  και του Ιωάννη Κυφωνίδη, με τη Νέλλη Γκίνη, επέστρεψε   στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Το Mea Culpa είναι το θεατρικό κείμενο του Κωνσταντίνου Ρόδη που βασίστηκε σε πραγματική ιστορία και καταγράφει την σκληρή πραγματικότητα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνει μια οικογένεια, στην προσπάθεια να μεγαλώσει και να στηρίξει ένας μέλος της με νοητική υστέρηση.   Η Ζωή στις αρχές του ΄70 αποκτά και μεγαλώνει το γιο της Σταύρο, που γεννήθηκε με νοητική στέρηση σε μια εποχή, χωρίς κοινωνική υποστήριξη και δυνατότητες ένταξης, εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.
Τα προβλήματα πολλά. τόσο από την ίδια της την οικογένεια, όσο και από τον κοινωνικό περίγυρο. Δεν υπολογίζει όμως τίποτα. Πάει κόντρα σε όλα και εμμένει στην άποψή της. Ο Σταύρος δε θα φύγει ποτέ από κοντά της.
Σύμμαχός της ο άνδρας της Προκόπης. Στο αντίπαλο στρατόπεδο ο γιος της Άρης και ο κοινωνικός της περίγυρος. Τις ισορροπίες προσπαθεί να διατηρήσει η αδερφή της, Μαίρη. Η Ζωή και ο Σταύρος έρχονται αντιμέτωποι με μία σκληρή πραγματικότητα μέσα σε μία πόλη που δε μπορεί να αποδεχτεί και να εντάξει στο σύνολό της τους ανθρώπους με αναπηρία.
Πρόκειται για μία πολυμορφική παράσταση, της οποίας η πρωτοτυπία  έγκειται στο συνδυασμό του θεάτρου με τον κινηματογράφο, καθώς προβάλλονται εμβόλιμες κινηματογραφημένες σκηνές και video art πλήρως ενταγμένες στη δράση του έργου, ενώ τα πρωτότυπα μουσικά θέματα αποδίδονται ζωντανά επί σκηνής με πιάνο από το μουσικoσυνθέτη Μιχάλη Αβραμίδη. Οι συντελεστές της παράστασης με τη στήριξη του  Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM100, θα δώσουν μια εμβόλιμη παράσταση,
την Τετάρτη 9 Απριλίου, της οποίας όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο «Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος»,  με  μέλη   πάνω από 430 οικογένειες, από όλη την Ελλάδα,  την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με Σύνδρομο Down, στηρίζοντας έτσι το σπουδαίο έργο, τη συνεχή κι ακούραστη προσπάθειά τους.

Συντελεστές
Κείμενο: Κωνσταντίνος Ρόδης
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρόδης-Ιωάννης Κυφωνίδης
Πρωτότυπη μουσική - Ενορχήστρωση: Μιχάλης Αβραμίδης
Φωτισμοί-Ήχος & Κινηματογράφηση-Τρέηλερ: Παναγιώτης Κουντουράς
Σκηνική - ενδυματολογική επιμέλεια: Ιφιγένεια Κυφωνίδου
Μακιγιάζ: Ειρήνη Μάκιου
Αφίσα-Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κορίτσογλου
Φωτογραφίες: Αποστόλης Αναστασόπουλος, Διονύσης Κούτσης , Γιάννης Πράππας
Ηχογραφήσεις: Studio Amid
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Τζώρτζη
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου (Dominus Productions)
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη
Συμπαραγωγή: ΟΜΜΘ & Dominus Productions

Διανομή
Νέλλη Γκίνη: Ζωή
Κωνσταντίνος Ρόδης: Σταύρος
Ιωάννης Κυφωνίδης: Άρης
Αθηνά Νάννου: Μαίρη
Μιχάλης Αβραμίδης: Προκόπης
Γιολάντα Μπαλαούρα: Άλκηστις

Info
Παραστάσεις:  Τετάρτη 9 &  Πέμπτη  10, Παρασκευή 11, Σάββατο 12 Απριλίου , στις 21:00.
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ , 5 ευρώ  (μαθητικά-φοιτητικά-κάτοχοι κάρτας ανεργίας)
Πληροφορίες - εισιτήρια:  Τηλεφωνικά, στο 2310-895938-9, στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής και στα εκδοτήριά του, στην Πλατεία Αριστοτέλους.
E-tickets, στο www.tch.gr  & http://www.ticketservices.gr/el/events/?eventid=1040
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι προσβάσιμο σε πολίτες με αναπηρία.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου