ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΠΑ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Σεμινάρια Υποκριτικής με την μέθοδο του  Live Art Theater ( ζωντανού θεάτρου) με την Αθηνά Παππά. Η σκηνοθέτης - ηθοποιός και δασκάλα υποκριτικής οργανώνει καλοκαιρινά σεμινάρια με την μέθοδο του live art theater. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την ζωντανή διαδικασία του θεάτρου , αλλά και σε νέους ηθοποιούς , που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στο θέατρο και να γνωρίσουν έναν άλλο τρόπο προσέγγισης του ρόλου και της υποκριτικής μεθόδου.
Η θεματική του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:
Α. Το θέατρο ως ζωντανή διαδικασία σε διαρκή εξέλιξη
Β. Η εργασία του ηθοποιού με τον εαυτό του προς αναζήτηση και ανακάλυψη της αλήθειας ως επίκεντρο θεατρικής έκφρασης
Γ. Το σώμα του ηθοποιού ως εργαλείο, μουσικό όργανο, που παράγει λόγο, ήχο, ρυθμό.
Δ. Η προσπάθεια της ισορροπίας ανάμεσα στο σώμα και στο πνεύμα, στο εξωτερικό και το εσωτερικό.
Ε. Αυτοσχεδιασμός
Ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής και προετοιμασία για Υπουργείο και Δραματικές Σχολές. Τα σεμινάρια θα αρχίσουν την Δευτέρα 2 Ιουνίου του 2014 μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2014. κάθε Δευτέρα 5 μμ- - 8μμ. Την τελευταία Δευτέρα από τις 5μμ- 9 μμ
Στό τέλος των μαθημάτων θα δωθεί πιστοποίηση παρακολούθησης
Tα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο studio Rassias
που βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας 39 Α στο Γουδί δίπλα στην πλατεία του Αγ. Θωμά.
Κόστος σεμιναρίου 120 ευρώ. Για κρατήσεις θέσεων 
στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   synathina@hotmail.com
ή  στο τηλ. 6936562777- 210 7719153 ή  στο inbox του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook:  https://www.facebook.com/athina.pappa.5
Να σημειωθεί πως η  Αθηνά Παππά δίνει και  ιδιαίτερα μαθήματα υποκριτικής και προετοιμασία για Υπουργείο και Δραματικές Σχολές


Τι είναι το live art theater?
Live Art Theater: Ζωντανό Θέατρο
Το Live art theater δεν είναι τίποτε άλλο , παρά το ζωντανό θέατρο που βγαίνει μέσα από τις πρόβες, την διαδικασία της αναζήτησης της αλήθειας ως επίκεντρο της θεατρικής έκφρασης και τον αυτοσχεδιασμό. 
Υποκριτική είναι να ζεις με αλήθεια στις φανταστικές συνθήκες του έργου και του ρόλου
Από τη στιγμή που ο ηθοποιός απεκδύεται την ταυτότητά του και υιοθετεί μιαν άλλη, που ο ήρωας, ο ρόλος, θα κατοικήσει στο σώμα του, που από ένας γίνεται πολλοί, που είναι αυτός και γίνεται ο άλλος, -αυτό είναι και το μεγαλύτερο μυστήριο της τέχνης του- για να μην παρασυρθεί στην συναισθηματική παγίδα και αυτοδιαλυθεί, δεν πρέπει ούτε στιγμή να χάσει τον εαυτό του, επειδή ο ίδιος οργανώνει συνειδητά τη μεταμόρφωσή του.
Αυτό το παράδοξο το επισήμανε πρώτος ο Ντιντερό.
Απαράβατος νόμος στο live art theater, είναι ο ηθοποιός να βρίσκει τη λογική ισορροπία , μεταξύ των δυαδικών αντιθέσεων σώμα-ψυχή, σάρκα-πνεύμα, ένστικτο-λογική, παρορμήσεις –συνείδηση και να αποφεύγει τις συναισθηματικές ακροβασίες. Ο ηθοποιός πρέπει να χρησιμοποιεί την κοινή λογική, για να αναγνωρίσει τι είναι και δεν είναι υπό τον έλεγχό του. Αν τα συναισθήματά του δεν είναι υπό τον έλεγχό του, τότε δεν είναι στο πλαίσιο της κοινής λογικής. Ο αυτοέλεγχος είναι το πολυτιμότερο αγαθό στον ηθοποιό. Το υλικό του είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο ηθοποιός χρησιμοποιεί το πρόσωπο και το σώμα του ως εργαλείο, ένα μουσικό όργανο που παράγει λόγο, ήχο, ρυθμό, μουσική. 
Ο Ηθοποιός είναι παρών και πάντα απών.
Με τη μέθοδο του live art theater o ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και την αλήθεια του !Ο ρόλος , η φιγούρα, που πρέπει να υποδυθεί , δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο ίδιος που προς στιγμή ενδύεται τον άλλον , ξέροντας όμως ότι πάντα και πίσω από την ένδυση είναι αυτός.
Είναι ένα «κλείσιμο» ματιού στον θεατή , ο οποίος συμπάσχει με τον ηθοποιό και ψάχνει όπως και αυτός την αλήθεια.
Αθηνά Παππά 
(Ηθοποιός-Σκηνοθέτης)
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Aθηνών και Υποκριτική στη Δραματική Σχολή Βεάκη.
Διδάχθηκε αρχαίο δράμα, Σαίξπηρ και σύγχρονο αμερικάνικο θέατρο από τον Μίνω Βολανάκη.  Μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στο Live art Theater στο Aμβούργο και στο Βερολίνο. Δίδαξε για αρκετά χρόνια στη Ανωτέρα Δραματική Σχολή ΙΑΣΜΟΣ-Β. Διαμαντόπουλος
Σήμερα διδάσκει Υποκριτική και προετοιμάζει σπουδαστές για Δραματικές Σχολές, το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς και μεταπτυχιακά σεμινάρια Υποκριτικής.
Στο θέατρο συνεργάστηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους με τους σκηνοθέτες Μάνο Χατζιδάκι, Μίνω Βολονάκη, Μιχάλη Κακογιάννη, Robert Williams, Γιάννη Κακλέα, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Σταύρο Τσακίρη, Δαμάτη Κοραή, Θύμιο Καρακατσάνη, Βασίλη Αναστασίου, Βασίλη Μπουντούρη κ.α
Με τους έλληνες συγγραφείς ,Φρέντυ Γερμανό, Ανδρέα Σταίκο, Μπάμπη Τσικληρόπουλο, Γιώργη Χριστοφυλλάκη και τους ποιητές Βενετία Μακρυνώρη, χρήστο Καριώτη κ α.
Στο κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες
Αρη Φωτιάδη, Δημήτρη Αθανίτη, Μένιο Δίτσα, Φρέντι Βιανέλλη, Νίκο Γιαννόπουλο, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Χρίστο Δήμα, Κωστή Μπασογιάννη, Κάρολο Ζωναρά, Ροβήρο Μανθούλη, Νίκο Τριανταφυλλίδη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Στράτο Τζίτζη, Ivan Nitchev κ.α σε ελληνικές και ξένες παραγωγές.
Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές σειρές σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη, Θοδωρή Μαραγκού ,Γιάννη Διαμαντόπουλου ,Κώστα Κουτσομύτη, Γιώργου Νικολαίδη, Κώστα Μαζάνη, Βασίλη Ντούρου, Μανούσου Μανουσάκη Πάνου Κοκκινόπουλου, Χρήστου Δήμα, Ανδρέα Θωμόπουλου, Γιάννη Πετρινιώτη, Κώστα Κιμούλη, Γιώργου Αγαθονικιάδη, Βασίλη Τσελεμέγκου κ.α. Από το 1999 γράφει ,σκηνοθετεί και κάνει την παραγωγή στα έργα:Κλυταιμνήστρα; (2000 ) Acropolis Now(2002) Autoput (2003) Fassbinder(2003) Rauss(2005) Sir Andrew(2006) Χαμένος στο όνειρο(2005-2006) Ντετέκτιβ Στόρι(2005-2009)Πεινάει κανείς;(2010-2011)Υψηλή Τάση (2012) Go! (2013)κ.α.
Έχει συνεργαστεί και έχει κάνει συμπαραγωγή με τα κρατικά θέατρα SCHWANKHALLE ( Βρέμη) Lofft '' (Λειψία)
Έχει βραβευτεί για το θεατρικό έργο Raus ! και Autoput στο εξωτερικό.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum