Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Ο Χρήστος Μάτης , ένας από τους πιο δραστήριους με τα κοινά ανθρώπους της Θεσσαλονίκης , δε θα είναι τελικά για λίγους σταυρούς στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πολλοί εικάζουν ότι ευθύνεται για αυτό η επιλογή του να αποσύρει το συνδυασμό του «Θεσσαλονίκη Πόλη για μας» από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη «Εντάξει».
Άλλοι πάλι του χρεώνουν μία τύπου αντι-Μπουταρική εμμονή που επίσης του κόστισε. Και άλλοι ότι ενέταξε στον πρότερο συνδυασμό του και ξένα προς την κουλτούρα και αισθητική του στοιχεία.
Το Fashionart Lover εκτιμά ότι προσωπικότητες όπως ο Χρήστος Μάτης, ανεξάρτητα από το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του,  δίνουν πόντους στο δημοτικό συμβούλιο και το δήμο Θεσσαλονίκης και ότι με τον έναν ή τον άλλον  τρόπο πρέπει να συμμετέχει στα κοινά.
Χθες προέβη σε επίσημη ανακοίνωση:
«Πριν από λίγο αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Είμαι 11ος ενώ εκλέγονται εννέα. Ευχαριστώ όλους τους φίλους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.»


Μία πολύ ειλικρινή και συγκινητική παρέμβαση έκανε δημόσια, μέσω FB , η Ευτυχία Πουλουκτσή  για το Χρήστο Μάτη και την προσωπικότητά του.

«Ο Χρήστος Μάτης δεν ήταν ποτέ φίλος μου...δεν είχαμε γνωριστεί μέχρι εκείνη τη μέρα που πήρα την πρωτοβουλία να του μιλήσω στην Νικήτη σε μια βόλτα του με την Ιριδα, βρέφος τότε. Μου είχε κάνει εντύπωση η δυναμική του παρέμβαση,η τεκμηριωμένη του άποψη, η επιμονή του στην λύση των προβλημάτων και γενικότερα η προσωπικότητά του που έλαμπε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από τότε μεσολάβησε η δημιουργία της "Θεσσαλονίκη-Πόλη για μας",πολλοί καφέδες, δεκάδες συγκεντρώσεις με λιγότερους ή περισσότερους φίλους, καταπληκτικές ημερίδες (που ελάχιστοι θεσσαλονικείς έμαθαν γι αυτές), συγκρούσεις, επανασυνδέσεις. Στο τέλος ήρθε η απόφαση της συμμετοχής στις εκλογές και η ακύρωσή της. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο "Εντάξει" ήταν κάτι που ποτέ δεν με βρήκε σύμφωνη, την στήριξα όμως όσο μπορούσα γιατί έχω μάθει να σέβομαι τις αποφάσεις των φίλων μου .Είμαι βέβαιη το ότι ο Χρήστος Μάτης δεν θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι μια μεγάλη ζημιά για την πόλη.Γιατί η Εξουσία θα μείνει ουσιαστικά χωρίς έλεγχο.Κατά την γνώμη μου όμως, που γνωρίζω πολύ καλά το πώς λειτουργεί το εκλογικό σώμα στην ερωτική μας πόλη, ήταν ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός. Κατανοώ την απογοήτευσή του και την απόφασή του να αποσυρθεί από τα κοινά της πόλης, πιστεύω όμως ότι και αυτή η απόφαση εντάσσεται σε μια σειρά κακών αποφάσεων. Η μη εκλογή του Χρήστου Μάτη από ένα εκλογικό σώμα που δεν τον γνώρισε ΚΑΘΟΛΟΥ δεν αφαιρεί σε καμιά περίπτωση κάτι από την μεγάλη προσωπική του αξία. Και δεν έχει ουδόλως αποδοκιμαστεί -απλώς εξάντλησε την δυναμική της διείσδυσης του στο εκλογικό σώμα, αφού όσοι τον γνώρισαν, τον ψήφισαν κιόλας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι πήρε ούτε μια ψήφο εξαιτίας της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Σταύρου, αντίθετα ο ίδιος ενίσχυσε το ψηφοδέλτιο του Καλαφάτη. Πιστεύω ότι η ομάδα του Χρήστου Μάτη, που απαρτιζόταν από εξαιρετικές προσωπικότητες διαφορετικών πολιτικών προελεύσεων, δεν πίστεψε η ίδια στον εαυτό της και δεν ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας εξουσίας. Ίσως το κίνητρο να ήταν μόνο η συμμετοχή και καθόλου η εξουσία, απαραίτητο συνδετικό υλικό για κάθε εκλογική νίκη. Επειδή η ζωή είναι ωραία γιατί έχει ανατροπές, πιστεύω ότι θα ξαναβρεθούμε τόσο με τον Χρήστο, όσο και με τα άλλα παιδιά σε καινούργιες παρεμβάσεις. Εξάλλου η ομάδα μας πρόσθεσε μια πολύτιμη εμπειρία. Η Ελλάδα αλλάζει, οι ψυχές και οι χαρακτήρες μας αλλάζουν και άνθρωποι σαν τον Χρήστο δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ στο παρασκήνιο. Θα συναντηθούμε ξανά. Ο Χρήστος Μάτης είναι πλέον φίλος μου»

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum