ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το ΝΟΗΣΙΣ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “The city is my learning space”, διοργανώνει διαγωνισμό με θέμα «Μαθαίνω από την πόλη μου» και καλεί όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν με τις δικές τους προτάσεις και ιδέες.  Η πόλη μας, εκτός από το χώρο στον οποίο ζούμε, αποτελεί ένα ευρύ και ανοιχτό μαθησιακό περιβάλλον, που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στους κατοίκους της ευκαιρίες για εκπαίδευση και μάθηση, μέσα από εναλλακτικούς τρόπους και διαδικασίες, πέρα από αυτούς που προτείνει και υλοποιεί η τυπική- σχολειοποιημένη εκπαίδευση.

Το θέμα του διαγωνισμού:
Υπό αυτήν την οπτική όλοι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης προσκαλούνται να συμμετέχουν σε έναν ανοιχτό διαγωνισμό, που έχει ως στόχο, οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης να αναγνωρίσουν, να αποτυπώσουν ,αλλά και να προτείνουν δραστηριότητες που συμβαίνουν ή μπορεί να συμβούν σε μέρη της πόλης, και οι οποίες προσφέρουν ή μπορούν να προσφέρουν μάθηση.
Μερικά τέτοια παραδείγματα είναι:
- οι Αστροπαρατηρήσεις που διοργανώνει ο όμιλος φίλων αστρονομίας σε διάφορα σημεία της πόλης δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να παρατηρήσει μέσα από τηλεσκόπια τον νυχτερινό ουρανό και να έρθει σε επαφή με την Αστρονομία.
- το ΟpenCoffee που απευθύνεται σε όσους πολίτες επιθυμούν να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, προσφέροντας γνώση σχετικά με το επιχειρείν και τις νέες τεχνολογίες υπό την οπτική του starting-up.
- Η ανοιχτή πρόβα των χορευτών της Λυρικής Σκηνής στον υπαίθριο χώρο του Λευκού Πύργου, στο πλαίσιο της δράσης Θεσσαλονίκη Αλλιώς που έδωσε τη δυνατότητα στους πολίτες να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της μουσικής και του χορού με έναν διαφορετικό τρόπο.
- Η εκστρατεία ενημέρωσης σε γονείς στις παιδικές χαρές της πόλης, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίησή τους σε θέματα παιδικής διατροφής (αποτελεί πρόταση για πιθανή μελλοντική δράση).


Οι όροι συμμετοχής:
Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από 20 Μαΐου έως 20 Ιουνίου 2014.
Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά  https://www.facebook.com/MathainoApoThnPolhMoy  με τη μορφή σύντομου κειμένου, το οποίο θα πρέπει να συνοδεύεται με τον τίτλο της πρότασης και κάποια σχετική εικόνα.
Οι προτεινόμενες δραστηριότητες πρέπει:
- να προσφέρουν ευκαιρίες για εκπαίδευση και μάθηση.
- να μην εντάσσονται στο τυπικό/θεσμοθετημένο πλαίσιο εκπαίδευσης, αλλά να αποτελούν άτυπες, εναλλακτικές μορφές της.
- να αφορούν μέρη και δραστηριότητες εντός της πόλης της Θεσσαλονίκης και να απευθύνονται σε όλους τους ενήλικους κατοίκους της.
Το βραβείο του διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στον νικητή να συμμετέχει, με την ομάδα του ΝΟΗΣΙΣ, σε ένα από τα ταξίδια που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος
“The city is my learning space, όπου θα γνωρίσει τις ευκαιρίες για μάθηση που προσφέρει μια άλλη ευρωπαϊκή πόλη στους δικούς της πολίτες.



Πληροφορίες:

τηλ. 2310 483000

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum