Η ΣΟΦΙΑ ΛΑΒΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΣΥ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Η δημοσιογράφος Σοφία Λαβίδα είναι υποψήφια με το  συνδυασμό ΄΄ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ΄΄ για την ΠΟΕΣΥ
Γεννήθηκε  στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε  στο Διοικητήριο.
 Τελείωσε  τη  σχολή Κωνσταντινίδη και στη  συνέχεια έφυγε για σπουδές στην Γαλλία.
Στην αρχή σπούδασε  Γαλλική Φιλολογία και Πολιτικές Επιστήμες και στην συνέχεια Ιστορία της Τέχνης και Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο Aix-Marseille II με ειδικότητα στην Σύγχρονη Τέχνη.
Όταν γύρισε στην Ελλάδα η πρώτη της δημοσιογραφική δουλειά ήταν η έρευνα  για ένα ντοκιμαντέρ της ΕΤ1,σχετικό με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Νότιας Γαλλίας, για το οποίο τιμήθηκε  από το δήμο της Εγκ για την προσφορά της  στην ανάδειξη του Μεσογειακού Πολιτισμού
Η έρευνα της  για λογαριασμό της ΕΤ1 ολοκληρώθηκε με ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Έλληνες κατοίκους του χωριού Καριέζε  της Κορσικής. Είχαν φύγει  κυνηγημένοι την περίοδο της Τουρκοκρατίας από τη Μάνη  και εγκαταστάθηκαν στο Καριέζε.
Στη συνέχεια δούλεψε στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 fm και ανέλαβε  τα πολιτιστικά στην Αυριανή Βορείου Ελλάδος από το 1989 έως και πρόσφατα, που υπέβαλλα τα χαρτιά μου για συνταξιοδότηση.



Από το 1997 έως και το 1999 συμμετείχε ως ερευνητής, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια  στην πρώτη ζωοφιλική και οικολογική εκπομπή της Ελληνικής τηλεόρασης που πρόβαλλε η ΕΤ3 με τίτλο ΄΄Περπατώντας στα Τέσσερα΄΄ Μια διαδραστική εκπομπή που είχε σχεδιάσει και οργανώσει η Νατάσα Μποζίνη και στάθηκε αφορμή, παράλληλα με την προβολή της,  να οργανώσουν  εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις υπέρ του περιβάλλοντος με συμμετοχή τηλεθεατών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Παράλληλα είχε συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό "Thalassa"  που όλα αυτά τα χρόνια  προβάλει και υποστηρίζει τον Ελληνικό Πολιτισμό.
Επίσης δούλεψα στο Βαφοπούλειο και στην Δημοτική Πινακοθήκη ως υπεύθυνη των εκθέσεων ζωγραφικής.
Ζώντας πολλά χρόνια στην Ευρώπη έμαθε  να εκτιμά περισσότερο την αξία του ελληνικού πνεύματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς που πάνω σε αυτή είναι δομημένη όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Η δήλωση του σκηνοθέτη Ζακ Λουκ Γκοντάρ πως όλη η Ευρώπη ωφελεί τα πάντα στην Ελλάδα τη  βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum