"ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ"

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Σύμφωνα με την avaaz.org , η  παγκόσμια παραγωγή τροφίμων βρίσκεται σε κίνδυνο. «Δέκα αγροχημικές εταιρίες ελέγχουν το 73% της παγκόσμιας αγοράς σπόρων και το 93% των ποικιλιών των σπόρων έχουν ήδη εξαφανιστεί. Στην Ελλάδα, έχουμε χάσει σχεδόν το 97% των παραδοσιακών ποικιλιών των λαχανικών μας μέσα στα τελευταία 50 χρόνια!
Η Monsanto κι άλλες πολυεθνικές έχουν ιδιωτικοποιήσει την αναπαραγωγή της ίδιας της φύσης. Η κυριαρχία τους έχει αποδεκατίσει τη βιώσιμη γεωργία και έχει καταστρέψει την ποικιλότητα των καλλιεργειών μας καθιστώντας τες ευάλωτες σε ασθένειες που θα μπορούσαν να βάλουν την διατροφική μας αλυσίδα σε κίνδυνο.» υποστηρίζεται στο σημείωμα του οργανισμού.

«Όμως, αγρότες απ’όλο τον κόσμο αντιστέκονται αποθηκεύοντας σπόρους ντόπιων ποικιλιών σε «τράπεζες» και σιταποθήκες. Τώρα έχουν μια νέα, επαναστατική ιδέα: την πρώτη, ανεξάρτητη, μη-κερδοσκοπική, πλατφόρμα ανταλλαγής σπόρων, τύπου "eBay", όπου αγρότες απ’όλο τον κόσμο θα μπορούν να προμηθεύονται τεράστια ποικιλία φυτών και μάλιστα φθηνότερα απ΄τα μεταλλαγμένα. Αυτή η παγκόσμια, ηλεκτρονική πλατφόρμα θα μπορούσε να πλημμυρίσει την αγορά με κάθε λογής παραδοσιακούς σπόρους και σιγά-σιγά να σπάσει το μονοπώλιο των πολυεθνικών που απειλεί το μέλλον της διατροφής μας!  Ίσως είναι η πιο επαναστατική, γεωργική ιδέα των τελευταίων δεκαετιών κι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε τη Monsanto. Αλλά, οι μεγάλες εταιρίες χημικών τρομοκρατούν και κάνουν μηνύσεις σε οποίον τολμά να μπει εμπόδιο στα κέρδη τους. Γι’αυτό κι οι αγρότες ζητούν τη στήριξή μας. Αν συγκεντρώσουμε αρκετά χρήματα τώρα, μπορούμε να τους βοηθήσουμε να φτιάξουν αυτή την ιστοσελίδα, να αποθηκεύσουν σπόρους ανά τον κόσμο, να προωθήσουν και να διαφημίσουν την πρωτοβουλία τους και να επενδύσουν στη νομική τους υπεράσπιση για ν’αντιμετωπίσουν τις μηνύσεις που θα δεχτούν απ΄τις πολυεθνικές.» τονίζουν μεταξύ άλλων οι υπεύθυνοι της Avaaz.
Επιπλέον υποστηρίζουν ότι 50.000 πολίτες ήδη δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το σχέδιο.
Και καλούν τον υπόλοιπο κόσμο να δεσμευτούν με στήριξη του σχεδίου που αναλογεί στη δωρεά από 2-24 ευρώ.

Περισσότερα: https://secure.avaaz.org

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum