ΟΤΑΝ Η ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗ EUROVISION

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Η Μαρίζα Κωχ είναι μία από τις λίγες καλλιτέχνιδες, εάν όχι η μοναδική, που τραγούδησε δημοσίως πανευρωπαικά και με κίνδυνο της ζωής της, για την τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο και την Κυπριακή τραγωδία.
Και το έκανε μέσω ενός πανευρωπαικού θεσμού διαγωνισμού τραγουδιού, της Eurovision. Ήταν η πρόταση του Μάνου Χατζιδάκι και του Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας να εκπροσωπηθεί η χώρα μας με αυτόν τον τρόπο στο διαγωνισμό.


Και πέτυχε την αποστολή της , συζητήθηκε πέρα από το πλαίσιο του διαγωνισμού, προκάλεσε την αποχή της Τουρκίας από τη συγκεκριμένη διοργάνωση του 1976 στη Χάγη της Ολλανδίας και σήμερα είναι ένα από τα αγαπημένες παλιές Ελληνικές συμμετοχές των απανταχού φαν του διαγωνισμού στο εξωτερικό. Σε αλλεπάλληλες μάλιστα βαθμολογίες που δίνουν σχεδόν τριάντα χρόνια μετά και αναδρομικά οι φαν των άλλων χωρών το τραγούδι ανακηρύσσεται πρώτο για τη  χρονιά του 1976.

Άρα έστω και αργά αναγνωρίστηκε και καλλιτεχνικά και «εμπορικά» στο χρηματιστήριο των φανατικών φίλων του διαγωνισμού, δηλαδή εάν με τα σημερινά τους κριτήρια ψήφιζαν τις συμμετοχές του 1976, η Ελληνική με τη Μαρίζα Κωχ θα ερχόταν πρώτη και με διαφορά. Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου