ΤΟ ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΣΑΝΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ, ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ , Ο ΠΗΤΕΡ ΣΕΛΛΕΡΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

«Σάντα Μπάρμπαρα» ήταν το όνομα ενός σαπιοκάραβου που πήρε τη μορφή ενός παλιού πειρατικού για τις ανάγκες μιας ταινίας. Η ταινία είχε πρωταγωνιστή τον Πήτερ Σέλλερς και γυρίστηκε στην Κερύνεια τους τελευταίους μήνες του 1973. Η ταινία δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες. Στην Κύπρο, διαδόθηκε ότι η ταινία ήταν μια συγκαλυμμένη επιχείρηση ξένων μυστικών υπηρεσιών στην προετοιμασία της εισβολής του τουρκικού στρατού τον Ιούλιο του 1974…  Αυτήν την πληροφορία ή τη φημολογία «επιβεβαιώνει» με εκτενές δημοσίευμά της η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Σέλλερς ήταν δύσθυμος καθόλη τη διάρκεια της ταινίας, ενώ μάλλον τόσο ο ίδιος όσο και το υπόλοιπο καστ και μέρος του συνεργείου , το καλλιτεχνικό του τουλάχιστον τμήμα, δεν είχαν ιδέα από τον κρυφό και υπόγειο ρόλο που είχαν εν τέλει τα γυρίσματα της ταινίας αυτής.


Ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με σκηνοθέτη το Νίκο Θεοδοσίου δημοσιοποίησε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη εκδοχή αυτής της ιστορίας
Σκηνοθεσία: Νίκος Θεοδοσίου
Σενάριο: Νίκος Θεοδοσίου
Αφήγηση: Νίκος Θεοδοσίου
Φωτογραφία: Γιώργος Κουρμούζας, Νίκος Θεοδοσίου, Αλέξης Κλεάνθους
Μοντάζ: Γιώργος Κουρμούζας
Ήχος: Γιώργος Κουρμούζας
Μουσική: Πολυκράτης Πολυχρονάκης
Παραγωγός: Γιώργος Κουρμούζας
Παραγωγή: Νεανικό Πλάνο
Φορμά: Betacam SP Έγχρωμο
Χρώμα: έγχρωμο
Χρόνος: 70΄
2007 Η ταινία με τον Πήτερ Σέλλερς πήρε κάκιστες κριτικές, δεν προβλήθηκε ποτέ στους κινηματογράφους, παρά μόνο δέκα και είκοσι χρόνια μετά σε ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο αντίστοιχα μέσω βιντεοκασέττας. 

Πηγή:






Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum