ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΣΤΟ ΣΑΚΙ@ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Μία από τις πολύ καλοστημένες, καλαίσθητες και αξιόλογες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν φέτος στην Ελλάδα είναι  το «Γουρούνι στο Σακί» του Ζωρζ Φευντώ από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο ή Σύλλογο Σύρου «Απόλλων». Η ομότιτλη Γαλλική φάρσα παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο , όπως και το τελευταίο τριήμερο του Αυγούστου,  στο ιστορικό θέατρο της Ερμούπολης «Απόλλων» (μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου). 

Οι συντελεστές της παράστασης πέτυχαν ένα μικρό θαύμα προσφέροντας στο κοινό, ντόπιους και επισκέπτες μία αξιοπρεπέστατη και κλασικά ανεβασμένη Γαλλική φάρσα, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις παραστάσεις που ανεβάζουν καθαρόαιμες επαγγελματικές ομάδες και παραγωγές. Κοστούμια, σκηνικά, ήχος, μουσική επιμέλεια, φωτισμοί, ερμηνείες και σκηνοθεσία συνέθεσαν μία  πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα και ένα πραγματικό καλό αποτέλεσμα.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ζουλουφός
Σκηνογραφία: Πηνελόπη Ασλάνογλου
Επιμέλεια κοστουμιών: Εύη Αριστείδου
Αφίσα-Πρόγραμμα: Ματίνα Ψάλτη
Υποβολείο και ….όχι μόνο: Ελένη Κωβαίου & Μαρία Κανάκη
Φροντιστές Σκηνής: Ματίνα Ψάλτη, Νικολέττα Ρηγούτσου.
Ηλεκτρολόγοι: Νίκος&Μάγδα Κοντίζα
Χειριστής Ήχου: Ζωή Γεωργίου
Επιλογή Μουσικής: Μιχάλης Ζουλουφός
Μακιγιάζ: Μαρίζα Κουντούρη
Κομμώσεις: Ioannis Team C&C
Κατασκευή σκηνικού: Γιάννης Περρής

Ηθοποιοί: Γιάννης Ξαγοράρης, Θάνος Φώσκολος, Δημήτρης Βαμβακούσης, Γιάννης Γρυπάρης, Δημήτρης Μπαίλας, Μαριάννα Βακόνδιου, Μάγδα Βουτσίνου, Ελίνα Παπαδάκη.

Ο Θεατρικός Πολιτιστικός Όμιλος Σύρου ΑΠΟΛΛΩΝ ιδρύθηκε το 1977 με σκοπούς καθαρά καλλιτεχνικούς και με στόχο την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για την αποκατάσταση του τότε κλειστού ιστορικού θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ που πλήρως αποκαταστημένο σήμερα αποτελεί στολίδι της Ερμούπολης.Πηγή Φωτογραφιών: http://www.syrostoday.gr/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum