"ΦΕΥΓΟΥΣΑ ΚΟΡΗ"

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η "Φεύγουσα κόρη" θα παρουσιάζεται  από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 9.15 το βράδυ  στο θέατρο Φούρνος
Μετά από την μεγάλη επιτυχία των παραστάσεων του Μαΐου ακόμα ένας μικρός κύκλος αρχίζει. Με καμβά το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη 'Μια ψυχή' πλέκονται στους ήχους του κλαρίνου και ξετυλίγονται παραμύθια, νανουρίσματα και μοιρολόγια.



Σκηνοθεσία: Μίρκα Γεμεντζάκη
Η Μίρκα Γεμεντζάκη υπήρξε η δασκάλα φωνής που με τον μαγικό της τρόπο αναζητούσε με τον κάθε μαθητή της τη μοναδική βαθύτερη ουσία και ρίζα της φωνής. Η παράστασή της «Φεύγουσα κόρη» υπήρξε το αποτέλεσμα της συνεργασίας της με την ηθοποιό Ρηνιώ Κυριαζή την οποία οδήγησε σε ένα ταξίδι έρευνας και καταγραφής υλικού παραμυθιών, αφηγήσεων, τραγουδιών, νανουρισμάτων αλλά κυρίως μοιρολογιών που μελέτησε δίπλα σε μοιρολογίστρες που δέχτηκαν να της διδάξουν την τέχνη αυτή.
Η παράσταση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2005 και δεν σταμάτησε να παίζεται μέχρι και τον Απρίλιο του 2013 πάντα σε μέρη ιδιαίτερης ομορφιάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την αδιάκοπη παρουσία της Μίρκας η οποία, δυστυχώς, έφυγε τον Αύγουστο του 2013.
Παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο θέατρο Φούρνος, όπου και πρωτοπαίχτηκε στην Αθήνα, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην αγαπημένη μας Μίρκα.
Η 'Φεύγουσα κόρη' παρουσιάστηκε στο διεθνούς φήμης φεστιβάλ 'Brave festival' στο Wroclaw της Πολωνίας το 2008. Η Ρηνιώ Κυριαζή για την ερμηνεία της στην παράσταση αυτή ήταν υποψήφια για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2007.

Ηθοποιός: Ρηνιώ Κυριαζή
Κλαρίνο: Μανούσος Πλουμίδης
Φωτισμοί: Δημήτρης Μπακάλμπασης

Φωτογραφίες: Γιάννης Βλασταράς

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum