ΤΑ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΑΣ

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Τον Οκτώβριο πίνουν  όλοι μαζί τον καφέ τους,  γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, φοιτητές και κάθε ενεργός πολίτης που επιθυμεί να συμμετέχει σε δράσεις διαπολιτισμού, παίζουμε, συζητάμε, ανταλλάσσουμε, εκπαιδευόμαστε, διευρύνουμε και διευρυνόμαστε ...
Στα ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας γνωρίζουν  τις διαφορετικές φωνές και τις γλωσσικές διαδρομές της πόλης, παίζουν  με τους ήχους και τις λέξεις, ζούνε  τη μουσική, συζητούν και μοιράζονται  τους προβληματισμούς τους  γύρω από την εκπαίδευση όλων τους  σε έναν κόσμο αλλαγών συμμετέχοντας σε βιωματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα.
Σε συνέχεια της ήδη μεγάλης επιτυχίας των ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του διεθνή ελληνογαλλικού φορέα διάδρασης Interaction Internationale Adelphopoiisi και της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή στα πλαίσια της Γιορτής «Θεσσαλονίκη – Πολύγλωττη Πόλις 2013-14» του Δήμου Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές προσκαλούν όλες και όλους τους ενδιαφερόμενους το Σάββατο  18 και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Café Burlesque (Σκρα 10, 2ο στενό πίσω από το Ιερό της Αγ. Σοφίας), από τις 11  το πρωί έως αργά το βράδυ να πιούνε όλοι  μαζί καφέ και:



Σάββατο 18 Οκτωβρίου

A.   11:00-13:00:... πλαισιώνουν  θεωρητικά, συζητάνε  και ευαισθητοποιούνται στην παιδαγωγική καινοτομία «Αφύπνιση στις Γλώσσες και τους Πολιτισμούς».

Πρόκειται για εισαγωγικό σεμινάριο που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους φοιτητές σχετικά με την ανάπτυξη της δεξιότητας του ανθρώπου να μιλάει, να καταλαβαίνει και να επικοινωνεί σε διάφορες γλώσσες και κώδικες επικοινωνίας. Η πολυγλωσσική δεξιότητα του ανθρώπου βοηθάει γενικότερα στην μαθησιακή ικανότητα του παιδιού και στην ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.

*Το σεμινάριο περιλαμβάνει πολυγλωσσικό εργαστήριο για παιδιά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16:00.

Μαζί τους  η Dr. Αργυρώ Μουμτζίδου
Ειδική επιστήμονας σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτολογίας Γλωσσών-Πολιτισμών, Εκδότρια του «Synergies du Sud-Est européen», Πρόεδρος του Διεθνούς Ελληνογαλλικού Φορέα «Interaction internationale - Adelphopoiisi», Επιστημ. Υπεύθυνη της Ομάδας Έρευνας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας «ΔιΕπαφή», Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Φόρουμ HERACLES για την Ελλάδα και τη ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη, Παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών σε θέματα Πολυγλωσσίας και επαφής Γλωσσών-Πολιτισμών. (βλ. Βιογραφικό σημείωμα που ακολουθεί)



Β.  13:00-14.30 ... συμμετέχουνε  στο βιωματικό εργαστήριο ανάγνωσης του
παιδικού βιβλίου  « Ο λαγός του Ό,τι νά’ ναι ».

Παραμύθι – Ήχος, λέξη, κείμενο. Διαβάζουνε  παίζοντας με το παραμύθι. Ένας πρωτότυπος αυτοσχεδιασμός λέξεων και μία εισαγωγή στην ελεύθερη έκφραση που προκύπτει από την ελεύθερη σκέψη. Παίζουνε με τα παιδιά και χτίζουνε  το γλωσσικό και μουσικό  περιβάλλον αυτοσχεδιάζοντας με τις λέξεις, τα ηχοχρώματα, τους ήχους που παράγει η φυσική  δραστηριότητα στο χώρο.

Μαζί τους  η Νατάσσα Μάρε,
Μουσικός, ερμηνεύτρια - αυτοσχεδιάστρια, συγγραφέας, καλλιτεχνική διευθύντρια του StarClassic Radio και παραγωγός του ραδιοφώνου (βλ. Βιογραφικό σημείωμα που ακολουθεί)


·       14:30 – 15:30 Διάλειμμα


Γ.   16:00 – 17:00 ... Πολυγλωσσικό εργαστήριο για παιδιά

Παίζουνε με τα παιδιά και ανακαλύπτουνε τις ομοιότητες και τις διαφορές στις γλώσσες και τις διαφορετικές κουλτούρες.

Δ.  17:00 – 19:00 ... Τα ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας.

Παίζοντας γύρω από μία κούπα καφέ. Κάθε τραπέζι αποτελεί γνωριμία με μία γλώσσα. Aκολουθώντας την Ευρωπαϊκή παράδοση και την εναλλακτική εκμάθηση των γλωσσών (tandem) ευαισθητοποιούνται  στη γλώσσα του πλησίον μας. Μοιράζονται  τα δικά τους ακούσματα, μαθαίνουνε  για τα κοινά και διαφορετικά των γλωσσών. Προσκεκλημένοι φυσικοί ομιλητές γνωστών και λιγότερο γνωστών γλωσσών.

Φιλοξενούμενη στο πρώτο αυτό καφέ η Action Art/ Εικαστική Δράση με την αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση σε Πολυγλωσσικές Αφηγήσεις παραμυθιών από διαφορετικές χώρες. (βλ. Βιογραφικό σημείωμα που ακολουθεί)

Η Ροδάνθη Δημητρέση σε συνεργασία με φυσικούς αφηγητές θα αφηγηθούν παραμύθια που έφεραν μαζί τους από τη χώρα τους. Η προφορική αφήγηση παραμυθιών που μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά μέσα από τον προφορικό λόγο μεταφέροντας τον πλούτο της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, θα ζωντανέψει χώρες μακρινές, χώρες κοντινές, χώρες μαγικές για να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι.

E. 19:30 – 21:30 ... Σεμινάριο – Εργαστήριο Ρυθμολογίας και ελεύθερου ηχητικού αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός σε όλες του τις εκδοχές από απόλυτα ελεύθερος μέχρι απόλυτα ελεγχόμενος. Μαθαίνουν  και κατανοούν  με τον καλύτερο τρόπο την ελεύθερη ρυθμική αγωγή του κόσμου που μας περιβάλλει. Γνωρίζουν  τη μουσική του κόσμου και ακούσματα πρωτοποριακά που πιθανόν να μην έχουνε  ακούσει ποτέ μέχρι σήμερα και συνδυάζουνε  αυτές τις μουσικές με πεζά κείμενα και με ποίηση.

Το εργαστήριο απευθύνεται αφ΄ενός σε μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, φοιτητές Ωδείων, Μουσικών και Δραματικών Σχολών και αφ΄ετέρου σε όλους όσους δε σχετίζονται καθόλου με το χώρο των τεχνών , αλλά επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, τη μουσική γενικότερα και την ελεύθερη έκφραση.

Μαζί μας ο διεθνώς αναγνωρισμένος έλληνας κρουστός Νίκος Τουλιάτος. (βλ. Βιογραφικό σημείωμα που ακολουθεί)


Ζ.   21:30 ... DUO * Nikos Touliatos | Natassa Mare
Συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού από τους δύο σπουδαίους περφόρμερς.

Οι μουσικοί σε έναν απρόβλεπτο, ανατρεπτικό ηχητικό διάλογο ανάμεσα στη φωνή, τα κρουστά και τους ήχους που προέρχονται από τη χρήση του χώρου και των αντικειμένων που τον απαρτίζουν. Τραγούδια μα και ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί από τους δύο εξαίρετους μουσικούς που η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ με πιο πρόσφατη την παρουσίασή τους στο ΜΜΘ.



Στόχος:
Γιορτάζουν την πόλη  , γιορτάζουν  τον κόσμο.


·       Το πρόγραμμα της ημέρας είναι ανοιχτό προς όλους. Απευθύνεται σε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, φοιτητές και κάθε ενεργό πολίτη που επιθυμεί να συμμετέχει σε δράσεις διαπολιτισμού και να διευρύνει τους ορίζοντές του.
·       To πρόγραμμα του Σαββάτου 25 Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί στις 18.
·       Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές από το διεθνή ελληνογαλλικό φορέα Interaction Internationale Adelphopoiisi.

Κόστος συμμετοχής:                                                                                                      
Κατηγορίες εισιτηρίων:
Α’ Ενότητα δραστηριοτήτων 11:00 – 14:30 à 5
Β’ Ενότητα δραστηριοτήτων 16:00 – 19:00 à 5
Γ’ Ενότητα δραστηριοτήτων 19:30 – 23:30 à 5
Γενική είσοδος για το σύνολο των δράσεων 10 | Φοιτητές και Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας 8 Για τα παιδιά η είσοδος ελεύθερη (μέχρι 10 ετών)
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: giortipolyglossias@gmail.com συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας την κάτωθι φόρμα επικοινωνίας:
ΟΝΟΜΑ:   
ΕΠΩΝΥΜΟ:   
ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:  
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:   
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:  
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ (προαιρετικό):  
* Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητος. Bottom of Form

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα – Παρασκευή, 11.00 – 14.00 στα τηλέφωνα 2310 23805 & 6985 710484
Top of Form
Διεύθυνση έργου:
Αργυρώ Μουμτζίδου, Νατάσσα Μάρε μουμτζίδου

Με την υποστήριξη:
1. του Διεθνούς Φορέα
Interaction Internationale Adelpfopoiisi
2. της Ερευνητικής Ομάδας Εκπαιδευτικής Πολυγλωσσίας ΔιΕπαφή
3. του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού
StarClassic Radio (starclassic.gr)
4. του Εκδοτικού Οίκου
Enalia Mare καθώς και
5. της Εικαστικής Δράσης /
ActionArt.Εκδοτικός Οίκος: Εnalia Mare
Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός: StarClassic Radio


Info:
Τα ΚαΦέ της Πολυγλωσσίας
18 & 25 Οκτωβρίου 2014
Café Burlesque
Σκρα 10 (2ο στενό πίσω από το Ιερό της Αγίας Σοφίας)
Από τις 11 π.μ. έως αργά το βράδυ …

Κατηγορίες εισιτηρίων: Α’ Ζώνη δραστηριοτήτων 11:00 – 14:30 à 5€, Β’ Ζώνη δραστηριοτήτων 16:00 – 19:00 à 5€, Γ’ Ζώνη δραστηριοτήτων 19:30 – 23:30 à 5 Γενική είσοδος για το σύνολο των δράσεων 10 | Φοιτητές και Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας 8 Για τα παιδιά η είσοδος ελεύθερη (μέχρι 10 ετών) 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum