Ο ΦΩΤΗΣ ΜΠΙΜΠΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΑΜΕΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μέσα στο πλαίσιο σεβασμού στην διαφορετικότητα, καθώς και το αναφαίρετο δικαίωμα των Αμέα στο ελεύθερο και δημιουργικό παιχνίδι ο Φώτης Μπίμπασης προτείνει  την κατασκευή παιδικών χαρών.     
Και πιο συγκεκριμένα παιδικές χάρες ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους.  Που μπορούν  να διαθέτουν χλοοτάπητα, μεγάλες κούνιες και τραμπάλες κατασκευασμένες  από ειδικό υλικό για την αποφυγή ατυχημάτων , όπου θα μπορούν να ανεβαίνουν με ασφάλεια  με τα καροτσάκια τους, ράμπες και οδηγών τυφλών με στόχο να κινούνται άνετα στο χώρο άτομα με οπτικές διαταραχές.


Πρώτος στόχος της δημιουργίας των παιδικών χαρών αποτελεί η κοινωνικοποίηση και η κοινωνική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Έπειτα η αυθόρμητη έκφραση κι εκτόνωση τους  μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι . Στην συνέχεια, η ευκαιρία που τους δίνεται για δημιουργικά  παιχνίδια, καταμερισμού ρόλων και η ευχαρίστηση που αντλούν από αυτά. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η άμεση επαφή και η γνωριμία των Αμέα με το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει, καθώς και η εξάσκηση των  αισθητηριακών δυνατοτήτων .Τέλος, αποτελούν μια καλή αφορμή για την βελτίωση των ψυχοκινητικών δεξιοτήτων.  Ο στόχος υλοποίησης των παιδικών χαρών για Αμέα δεν είναι μονομερής. Τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες δεν είναι ξεκομμένα από  το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο. Θα μπορούν να συναντούν εκεί και άτομα χωρίς αναπηρία.  Έτσι θα έχουν την δυνατότητα να συνυπάρχουν και να μοιράζονται τις σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες τα ενδιαφέροντα τους και να αναπτύσσουν δεσμούς φιλίας, ομαδοσυνεργασίας και ευγενούς άμιλλας μεταξύ τους.
Πηγή φωτογραφίας  : http://singleparent.gr

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum