ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δεδομένου ότι ο performer δεν είναι μόνο “εκτελεστής”, αλλά και δημιουργός, στόχος των εργαστηρίων Παραστατικών Τεχνών & Σκηνικού Αυτοσχεδιασμού  (Performing Arts & Improvisation Lab)
είναι να φέρουν σ’επαφή τον κάθε ενδιαφερόμενο με την τέχνη της σκηνικής παρουσίασης, τη διαδικασία παραγωγής performance μέσα από συγκεκριμένες τεχνικές (viewpoints<performing and composing), την έρευνα και τη δημιουργική εφαρμογή στην επί σκηνής παρουσία (movement & voice research), την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του, την ουσιαστική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας (brainstorming, role-playing,group projects κτλ), καθώς και την αλληλεπίδραση με το κοινό (interaction).



*Ανάπτυξη εκφραστικών μέσων
*Σωματική έκφραση
*Λόγος
*Σύνθεση
*Βασικές αρχές σκηνοθεσίας
*Σκηνικός Αυτοσχεδιασμός
 Κόστος:
40 ευρώ/4βδόμαδο
12 ευρώ drop in

Το εργαστήρι θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή 19.00-22.00 και θα διαρκέσει έως και μέσα Ιουνίου 2015. Από μέσα Νοεμβρίου 2014 έως και τέλη Φεβρουαρίου 2015, μπαίνει ως μόνιμη συνδιδάσκουσα στο πρόγραμμα και η Μαρία Μαυρίδου.
Τα μαθήματα έχουν μια διδακτική ενότητα ως προς το αντικείμενο. Ωστόσο αν κάποιος επιθυμεί να παρακολουθεί σποραδικά το εργαστήρι, δεν είναι αποτρεπτικό. Μια τακτική παρουσία εντούτοις κρίνεται χρήσιμη, καθώς από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουν και οι ανοιχτές παρουσιάσεις προς το κοινό προκειμένου να εξοικειωθούμε και με την παρουσία θεατών (αναπόσπαστο κομμάτι της performance), παρουσιάζοντας τους αυτοσχεδιασμούς μας (σε εκπαιδευτικά πάντοτε πλαίσια).
Στο τέλος του εκπαιδευτικού κύκλου θα υπάρξει η τελική παρουσίαση, την οποία θα ξεκινήσουν να δουλεύουν  πιο εντατικά εν είδει προβών από τα μέσα Μαρτίου.




Εργαστήρι Παραστατικών Τεχνών & Σκηνικού Αυτοσχεδιασμού
(Performing Arts & Improvisation Lab)

Κάθε Παρασκευή, 19.00-22.00
Εισηγήτριες: Σμαρώ Πλατιώτη & Μαρία Μαυρίδου
Έναρξη>> Παρασκευή 17/10
Χώρος Τέχνης Sourliboom
Κρυστάλλη 4, Θεσσαλονίκη
Tηλ Επικοινωνίας: 2314 011584

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum