ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τη φωνή των νέων, όπως ακούγεται μέσα από μία σειρά αιτημάτων τους προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συγκέντρωσε και μετέφερε στις Βρυξέλλες η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Τα τοπικά και διεθνή αιτήματα παρέδωσε στον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη η πρόεδρος της ΕΠΝ2014 κ. Μαρία Πασχαλίδου. Η αφετηρία για τη συγκέντρωση των αιτημάτων ήταν εκστρατεία «Go For Europe», που είχε ως στόχο την κινητοποίηση των νέων στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Στο πλαίσιο του «Go For Europe» η Θ-ΕΠΝ20114  μετέφερε σε χιλιάδες νέους στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα νέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ πραγματοποίησε και βιωματικά workshops με νέους από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία. Μέσα από ενημέρωση και ομαδικές εργασίες σε αυτά τα workshops, προέκυψαν και τα αιτήματα που παραδόθηκαν στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο να ενημερωθεί το σύνολο των Ευρωβουλευτών.


Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι μέσα σε αυτά τα αιτήματα θα βρει ωραίες ιδέες και υποσχέθηκε να ενημερώσει τους συναδέρφους του ευρωβουλευτές, σε όλα τα κόμματα που ασχολούνται με τα θέματα νεολαίας, πολιτισμού και παιδείας. Αναφερόμενος στην Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 ο κ. Παπαδημούλης εξήρε το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ευχήθηκε «να βρει μιμητές και από άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης».
Η κ. Πασχαλίδου, με τη σειρά της, ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευχήθηκε τα αιτήματα των νέων να αξιοποιηθούν στις Βρυξέλλες.
Τα αιτήματα των νέων είναι αναρτημένα στο E-book: http://www.goforeurope.gr/el/

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum