ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ LJUBOMIR MAKSIMOVIC ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝΤΑ ΕΤΑΙΡΟ ΤΟΥ ΚΒΕ‏

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Τον τίτλο του αντεπιστέλλοντος εταίρου αποφάσισε, ομόφωνα, να απονείμει το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. στον Ομότιμο Καθηγητή της Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και Διευθυντή του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών, Ljubomir Maksimović, αναγνωρίζοντας το διδακτικό του έργο και την ανεκτίμητη ερευνητική και συγγραφική συνεισφορά του στην επιστήμη της ιστορίας, η οποία τον καθιστά έναν από τους σημαντικότερους ερευνητές του Βυζαντίου, διεθνώς.
Ο Ljubomir Maksimović είναι, μεταξύ άλλων, επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Βυζαντινών Σπουδών, Ακαδημαϊκός, μέλος του προεδρείου της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.
Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ., στο κτίριο ΜΕΛΙΣΣΑ, στην οδό Βασ. Όλγας 36.Τον τιμώμενο θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος του Κ.Β.Ε., Καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης, ενώ για το έργο του θα μιλήσει η Αν. Καθηγήτρια Βυζαντινής Ιστορίας του Α.Π.Θ., Πολύμνια Κατσώνη. Στην αντιφώνησή του, ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία, στην ελληνική γλώσσα, με θέμα: «Το Βυζάντιο ως πρόκληση».

 «Το Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών του Α.Π.Θ. επιθυμώντας να τιμήσει διαπρεπείς βυζαντινολόγους απονέμει σε καταξιωμένους επιστήμονες, πανεπιστημιακούς δασκάλους και ερευνητές, η συμβολή των οποίων στην ανάδειξη, προώθηση και διάδοση του βυζαντινού πολιτισμού έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως σημαντική, τον τίτλο του Αντεπιστέλλοντος Εταίρου» υποστηρίζουν οι διοργανωτές.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου