STOREFRONT MARKETPLACE @ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Στο πλαίσιο του προτζεκτ Storefront Marketplace του WorldWide Storefront από το New York’s Storefront for Art and Architecture, η Christina Green και η Sandra Teitge θα οργανώσουν στον ευρωπαϊκό χώρο, την συνέχεια του εγχειρήματος του Storefront Marketplace. Με βάση την αντίληψη του χώρου της αγοράς ως πεδίου φυσικής, πνευματικής και οικονομικής συναλλαγής, το Storefront Marketplace Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσει ως εργαστήριο για τη σύγχρονη τέχνη που προσπαθεί να διερευνήσει νέες μορφές τουρισμού, μετατοπιζόμενος από κοινές έννοιες όπως ο πολιτιστικός, ιστορικός ή τουρισμός αναψυχής. Αντ’αυτού  προσφέρει ένα διάλογο για την εξεύρεση ενός βιώσιμου, αμοιβαίου τρόπου τουρισμού που δημιουργεί πολύτιμες σχέσεις μεταξύ του επισκέπτη και της επισκεπτόμενου. Το πρότζεκτ θα περιέχει ένα Σαββατοκύριακο με μια σειρά δημόσιων εκδηλώσεων συμπεριλαμβανομένων περιηγήσεις με τα πόδια, γαστρονομικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και δυναμικές συνομιλίες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ομάδες πρωτοβουλίας, υπαίθριους πωλητές και μικροεμπόρους, θα ασχοληθούν με την Θεσσαλονίκη και την πολύπλευρη δυναμική της ως δραστήριας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας αγοράς.



Παρασκευή 31.10, 16:00-18:00, ΚΣTΘ,  Αποθήκη Β1 - Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Playback Performance
Στα πλαίσια του OST: Research, η γεννημένη στο Ισραήλ καλλιτέχνης Ατάλια Λάουφερ συνεργάζεται με την καλλιτέχνη Περσεφόνη Μύρτσου για την δημιουργία του Playback, ένός καλλιτεχνικού έργου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Το Playback αναπαράγει μια εμπειρία παρόμοια με αυτή του καραόκε με στόχο την αναγνώριση της κοινής δημοφιλούς μουσικής μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλιτών. Διάφορα ελληνικά τραγούδια παρουσιάζονται μαζί με τα αντίστοιχα τραγούδια από το Ισραήλ. Γεφυρώνοντας ένα χρονικό διάστημα από παλιά κλασσικά κομμάτια της αρχής του 20ου αιώνα έως και σύγχρονα ποπ-λαϊκά και σκυλάδικα, τα τραγούδια μοιράζονται την ίδια μελωδία, όμως το περιεχόμενο των στίχων τους διαφέρει. Ως υβρίδια, συνοδεύονται από βίντεο-κλίπς αποτελούμενα από αποσπάσματα βίντεο του YouTube. Σε ανοιχτό πλαίσιο, οι θεατές καλούνται να συνοδεύσουν, τραγουδώντας.
Σάββατο 1.11, 13:30-15:30, Goethe-Institut Thessaloniki, Βασ. 'Ολγας 66, 546 42 Θεσσαλονίκη
Συζήτηση και δείπνο
Αξιοποιώντας ως πλατφόρμα την γαστρονομική εκδήλωση διαρκείας της Sandra Teitge, Dinner Exchange  και σε συνεργασία με την Χριστίνα Green, θα λάβει χώρα συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με διακεκριμένους ομιλητές όπως ο συγγραφέας Λέων Α. Ναρ, η καλλιτέχνις Atalya Laufer, η Περσεφόνη Μύρτσου και ο Γιώργος Ιερόπουλος στο Goethe-Institut Thessaloniki. Πρόκειται για μια ανοιχτή μορφή εκδήλωσης, όπου  ομιλητές και κοινό θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εδέσματα αλλά και σκέψεις πάνω στην τρέχουσα κατάσταση του τουρισμού και της πολιτιστικής πολυμορφίας στην Θεσσαλονίκη αναφερόμενοι σε θέματα τόσο της ανταλλαγής όσο  και της εντοπιότητας της γαστρονομίας. –Το γαστρονομικό πρόγραμμα Dinner Exchange, που «τρέχει» ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, επιδιώκει τη δημιουργία  συζητήσεων σε διαφορετικό κάθε φορά περιβάλλον,  με αντικείμενο πάντα το ζήτημα της γαστρονομικής σπατάλης–.
Σάββατο 1.11, 18:00-20:00 με τον Ράνα Khan,
Κυριακή 2.11, 11:00-15:00 με τον Γιώργο Ιερόπουλο
Σημείο συνάντησης είσοδος αγορά Μοδιάνο, απέναντι από το IEK ΔEΛTA, Ερμού
2 ξεναγήσεις και περίπατοι οργανωμένοι από τοπικούς καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και κατοίκους της Θεσσαλονίκης
Οι διαφορετικές περιηγήσεις που θα επιλεχθούν μέσω ανοικτής πρόσκλησης,  από την μια πλευρά θα διερευνήσουν την έννοια  ξεναγήσεις-ως-μία-καλλιτεχνική-στρατηγική και από την άλλη, θα εμπνεύσουν τη συμμετοχή των πολιτών. Με την παροχή μιας πλατφόρμας συνεργασίας, την ανταλλαγή και την κοινή χρήση των γνώσεων και των αφηγήσεων, οι ξεναγήσεις θα φέρουν κοντά το κοινό, αρχιτέκτονες και καλλιτέχνες, και θα δώσει το εναρκτήριο έναυσμα ώστε να ξεκινήσει μια καλλιτεχνική και τοπική συζήτηση με θέμα το αστικό περιβάλλον.
OST; Research
Το έργο OST; Research είναι ένας ακουστικός περίπατος σχεδιασμένος από την Ατάλια Λάουφερ. Οι επισκέπτες μπορούν να δανιστούν την ακουστική περιήγηση από το ΚΣΤΘ (Αποθήκη Β1 - Λιμάνι) την Παρασκευή και το Σάββατο 31.10 & 1.11, μεταξύ 11:00 και 18:00. Ως μουσικόακουστική μίξη προσδίδει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και προτίνει μια νέα ανάγνωση της πόλης. Ξεδιπλώνοντας τις περασμένες και σύγχρονες ζωές των Εβραίων της Θεσσαλονίκης, αποτελείται από κομμάτια δημοφιλούς Ισραηλίτικης μουσικής βασισμένης σε Ελληνικά τραγούδια από διάφορα μουσικά είδη και πολλές χρονικές περιόδους. Τα λόγια και στις δύο εκδοχές των τραγουδιών μεταμορφώθηκαν σε μικρές αφηγήσεις. Οι αφηγήσεις μπλεγμένες με επιπλέον ιστορικά γεγονότα, καθώς και πλασματικές περιγραφές, επιδιώκουν τη δημιουργία μιας στοχαστικής εμπειρίας μνήμης.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum