ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ "ΜΑΓΕΜΕΝΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑΣ"

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Ένα καλλιτεχνικό πείραμα με στοιχεία «ακτιβισμού» ανέπτυξε στο Θέατρο Φλέμιγκ της Θεσσαλονίκης το δίδυμο Ρόδη-Κυφωνίδη με την παράστασή τους «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» με πρωταγωνίστρια την Αθηνά Παππά.
H avant premiere-τζενεράλε δόθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου και οι παραστάσεις από 12-14 Δεκεμβρίου και από 19-21 Δεκεμβρίου.
«Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» σε κείμενο-σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη-Ιωάννη Κυφωνίδη είναι ένα παραμύθι ενηλίκων, ένας γυναικείος μονόλογος που ακουμπά στη μαύρη κωμωδία και την ιλαροτραγωδία με ενδυματολογική, σκηνική και φωτιστική αισθητική jukebox musical και pop art.



Αφορά στη ζωή μιας γυναίκας που μετά από μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας διηγείται την ιστορία της σε ένα ρομπότ-παιχνίδι , καθηλωμένη σε μία αναπηρική καρέκλα.
Αν και η γυναίκα αυτή βρίσκεται σε μανιοκατάθλιψη, ωστόσο αυτοσαρκάζεται, σαρκάζει, σχολιάζει και …ονειρεύεται.
Και μπλέκει την ιστορία με τη σύγχρονη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα με τη λαογραφία ,  τις παραδόσεις και τη μόδα , τις σωματοποιήσεις και τις κρίσεις με τα φάρμακα και τους γιατρούς, τη Μάρλεν Ντήτριχ με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Εβραϊκή παράδοση της Θεσσαλονίκης με τη Ραιδεστό της Ανατολικής Θράκης , τις προκαταλήψεις με τις δεισιδαιμονίες.

Από το backstage των προβών και του τρέηλερ (φωτογραφίες Βαγγέλη Ρασσιά ) μέχρι τη  συνέντευξη τύπου με τη μορφή  press therapy  ,  και από τo promotion στους δρόμους της πόλης με τη μορφή οδοιπορικού (φωτογραφίες Ιωάννας Φωτιάδου)  , μέχρι και την κινηματογράφηση της Αθηνάς Παππά κατά τη διάρκεια της περιποίησης των μαλλιών της , οι συντελεστές προσέθεσαν στο όλο εγχείρημα στοιχεία «πειραματισμού» και «ακτιβισμού».
Χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από 20 κοστούμια, αξεσουάρ , περούκες  γόβες από το προσωπικό βεστιάριο της Αθηνάς Παππά, όπως και περισσότερα από 100 περιοδικά της δεκαετίας του ’90 και του 2000 που σήμερα δεν κυκλοφορούν για τη διαμόρφωση του σκηνικού περιβάλλοντος.




























Official Trailer: http://youtu.be/KflBscQxbSE
Το οδοιπορικό της Μαγεμένης Βασιλοπούλας: http://youtu.be/SDIL4n8fsPw
Η περιποίηση της Μαγεμένης Βασιλοπούλας:
Φωτογραφίες, αποσπάσματα από την παράσταση, συζήτηση και κριτική από την Kulturosupa: https://www.youtube.com/watch?v=C6MxnrmvhKw

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum