Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο ταλαντούχος δημιουργός και ερμηνευτής από την Κύπρο Πιέρος Κέζου ήταν μία πραγματική αποκάλυψη στη διάρκεια των δύο ημιτελικών της Κυπριακής επιλογής για το διαγωνισμό της Eurovision 2015 που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο στη Βιέννη. To τραγούδι του τιτλοφορείται "Said it all before" σε δικούς του στίχους και μουσική του ιδίου και του Σουηδού Staffan Savert. 
Με την αψεγάδιαστη ερμηνεία του, την ιδιαίτερη φωνή του και το απαιτητικό και ξεχωριστό τραγούδι του απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή, αλλά δεν πέρασε στον τελικό των 6.
Αν και ο Δημήτρης Κοντόπουλος φάνηκε να τον ξεχωρίζει, ενώ  και οι υπόλοιποι 4 κριτές εκφράστηκαν κολακευτικά , ωστόσο θεώρησαν πως δε θα λειτουργήσει ένα τόσο ιδιαίτερο κομμάτι στη σκηνή της Eurovision.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται εάν υπάρχει συνταγή στο διαγωνισμό ή μήπως τελικά η συνταγή   είναι ένα καλό και ιδιαίτερο τραγούδι, ανεξάρτητα από το είδος του.


Όπως και να έχει ο Κέζου δεν πέρασε στον τελικό, αλλά έκλεψε τις εντυπώσεις. Θεωρητικά θα μπορούσε να το υποβάλλει στη ΝΕΡΙΤ και το BBC, αλλά κατά πως φαίνεται δε θα πράξει κάτι τέτοιο.
Ο Πιέρος Κέζου πάντως είναι παλιός γνώριμος του διαγωνισμού, καθώς το 2009 κατετάγη 2ος στον Κυπριακό τελικό, φθάνοντας μία ανάσα από το πολυπόθητο εισιτήριο. 
Ο Πιέρος Κέζος γεννήθηκε στο Παραλίμνι και ζει στη Λευκωσία. Ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός και διδάσκει μουσική σε σχολεία δημοτικής εκπαίδευσης. Ο Πιέρος έχει λάβει μέρος ως ερμηνευτής σε διάφορους διαγωνισμούς, όπως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Λαϊκής Τράπεζας για νεαρούς καλλιτέχνες και ο διαγωνισμός τραγουδιού των Lions. Συμμετείχε επίσης στα φωνητικά τραγουδιών σε προηγούμενους τελικούς για την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Γιουροβίζιον.
Ο Πιέρος έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού και μιούζικαλ με τη σοπράνο Tiziana Sojat. Εχει ερμηνεύσει κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο και από μιούζικαλ σε διάφορες εκδηλώσεις. Συνεργάστηκε επίσης με τις σοπράνο Μαριλένα Σολωμού και Μαρία Πουλλή.

Εχει ηχογραφήσει τραγούδια για το θέατρο για παιδιά καθώς και τραγούδια άλλων συνθετών όπου ο Μιχάλης Ρούσσος, ο Γιώργος Φυλακτού και ο Guy Green. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του ΡΙΚ «Αρτος και Θεάματα», ερμηνεύοντας οπερέτες και τραγούδια από το κυπριακό θέατρο. 


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum