Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η νέα αναπληρώτρια υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα. Ποια όμως είναι η πορεία της μέχρι σήμερα;
Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο  άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, με Πανελλήνια ρεκόρ, Πανελλήνιες  νίκες και Διεθνείς διακρίσεις. 
 Πτυχιούχος της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Μιλάει τρεις ξένες γλώσσες: Αγγλικά,Γαλλικά,Ισπανικά.
Από το 1984 έως το 1996 έκανε διεθνή καριέρα στην βιομηχανία της μόδας, ενώ από το 1996 έως το  2003 υπήρξε εκδότρια περιοδικών με γυναικεία και κοινωνικά θέματα. Από το 2004 έως το 2007 ήταν βουλευτής Ά Περιφέρειας Αθήνας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μέλος επιτροπών Τουρισμού, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Επιπλέον διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κορέας και  μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Ρουμανία, Ιορδανία, Ουζμπεκιστάν και  Γαλλία.
Συμμετείχε επίσης στις ακόλουθες κοινοβουλευτικές επιτροπές:
-         Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
-         Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος.                 
-          Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η οποία ασχολείται  με θέματα Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού.
-         Αναπληρωτής γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών
-          Οργανώσεων.
-         Στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφώνησε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, καταψηφίζοντας το Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους και διεγράφη με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.  
-         Παρέμεινε ανεξάρτητη Βουλευτής και εν συνεχεία με άλλους 9 βουλευτές δημιούργησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος "ΑNΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ".
-         Εξελέγη πρώτη Βουλευτής Ά Περιφέρειας της Αθήνας με το κίνημα των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στις εκλογές της 6ης Μαίου 2012 καθώς και στις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.
-          Στην παρούσα Κοινοβουλευτική περίοδο ορίστηκε
-         Υπεύθυνη Τομέα Kοινοβουλευτικής Ευθύνης Τουρισμού. 



Αναπτύσσει έντονη κοινωνική, φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόεδρος της οργάνωσης "EUROPA DONNA HELLAS",  η οποία ασχολείται με την πρόληψη και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων για καλύτερες υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο . Επίσης, έχει τιμηθεί για την υποστήριξή της στη διάδοση του Ελληνικού Παραολυμπιακού Εθελοντισμού, ενώ τον Δεκέμβριο του 2007  τιμήθηκε από την Ελληνική Πολιτεία  ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης για τον Κοινωνικό Εθελοντισμό.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum