Η ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΛΥΝ ΜΟΝΡΟΕ

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Το 1955 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την θρυλική σταρ Μέριλιν Μονρόε. Στα 29 της χρόνια, είχε μόλις γίνει δεκτή στην εξέχουσα σχολή ηθοποιίας του Λι Στράσμπεργκ, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα», η οποία πήρε εξαιρετικές κριτικές, είχαν μόλις ολοκληρωθεί.
                 Όπως κάνουν πολλοί από μας, έτσι και το αιώνιο σύμβολο της θηλυκότητας, αποφάσισε να γράψει μία λίστα με όλα όσα θα άλλαζε στον εαυτό της τη νέα χρονιά. Αυτή η σελίδα του ημερολογίου της ήρθε μόλις πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας τις επαγγελματικές της ανησυχίες, αλλά και το πώς σκόπευε να καταπολεμήσει τις ανασφάλειες που είχε.
Στόχος της ήταν όπως φαίνεται η κατά μέτωπο επίθεση στις φοβίες της - «πρέπει να προσπαθήσω σκληρά να δουλέψω επάνω στα προβλήματα και τις φοβίες μου που έχουν προκύψει από το παρελθόν μου» - καθώς και η ελπίδα ότι θα αντιμετωπίζει τη ζωή με περισσότερη σκέψη. «Να συνεχίσω να κοιτάω γύρω μου – περισσότερο από όσο το κάνω ήδη -, να παρατηρώ – όχι μόνο τον εαυτό μου, αλλά και τους άλλους και τα πάντα – να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με την πραγματική τους αξία», γράφει.
Το να φροντίζει περισσότερο τον εαυτό της ήταν επίσης ένας σημαντικός στόχος: «πρέπει να προσέχω τον εαυτό μου – προσωπικά και σωματικά.»
Η λίστα της Μονρόε σκιαγραφεί την προσωπικότητα μιας νεαρής γυναίκας που ποθούσε διακαώς να βελτιώσει τον εαυτό της, τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά. Η αίσθηση ωστόσο που μένει είναι αυτή της μελαγχολικής μοναξιάς ενός ευαίσθητου πλάσματος που προσπαθούσε να βρει τον δικό της δρόμο.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου