ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ "ΜΑΓΕΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΑ"

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού , το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεατών και τις εξαιρετικές κριτικές «Η Μαγεμένη Βασιλοπούλα» με την Αθηνά Παππά σε κείμενο & σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρόδη-Ιωάννη Κυφωνίδη παρατείνεται για άλλες δύο παραστάσεις, την Τρίτη 17 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 21.30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Κριτικοί και κοινό εξήραν  την προσπάθεια της πρωταγωνίστριας Αθηνάς Παππά, η οποία δύο μέρες πριν την πρεμιέρα είχε ένα ατύχημα που την καθήλωσε στην αναπηρική καρέκλα επί σκηνής.
Η Μαριλίζα Ρέντλ αντικατέστησε επάξια την Αθηνά Παππά στις σκηνές που έπρεπε να παίζει όρθια.Η «Μαγεμένη Βασιλοπούλα» δεν είναι παραμύθι για παιδιά. Είναι ένας χειμαρρώδης μονόλογος με ηρωίδα μία γυναίκα, η οποία μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοχειρίας διηγείται τη ζωή της χρησιμοποιώντας γλαφυρή αφήγηση και το μαύρο χιούμορ.
Με αναφορές στη Μάρλεν Ντήτριχ, την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τις γυναίκες της Μικρασίας με τις προκαταλήψεις και τις δεισιδαιμονίες τους, καταφέρνει να συνδέσει τις μνήμες του χθες με το σήμερα.
Η Αθηνά Παππά στο ρόλο της Μαγεμένης βασιλοπούλας κυριαρχεί με την πληθωρική παρουσία και την ιδιαίτερη φωνή της, συνδυάζοντας ετερόκλητους κόσμους. Αλλάζει όψεις και ρούχα επί σκηνής.
Μεταμορφώνεται σε χορεύτρια καμπαρέ, χορεύει αισθησιακά, προκαλεί, επικοινωνεί με το κοινό και σου ζητάει… τσιγάρο.
Βιώνει τη μανιοκατάθλιψη της ηρωίδας που κατορθώνει ν’ αυτοσαρκάζεται, να σαρκάζει, να σχολιάζει, να γελά και να ονειρεύεται… καθισμένη σε μία αναπηρική καρέκλα.Συντελεστές:
Κείμενο, σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ρόδης & Ιωάννης Κυφωνίδης
Φωτογραφίες-Φωτισμοί: Βαγγέλης Ρασσιάς
Ενδυματολογία: Αθηνά Παππά
Σκηνικό Περιβάλλον: Βασιλική Σύρμα
Εκτέλεση Παραγωγής: Γιάννης Παπαθανασίου
Voice Over: Αθηνά Νάννου, Βίλλυ Κουτσουφλιανιώτη
Μακιγιάζ : Μυρσίνη Παπαδάκη
Hair Styling: Ντίνα Τριάντου
Παραγωγή: Dominus Productions
Δημόσιες σχέσεις και επικοινωνία: Βάσω Σωτηρίου

Παίζει: Αθηνά Παππά
Flashback Guest: Μαριλίζα Ρεντλ 

Πληροφορίες
Μαγεμένη Βασιλοπούλα με την Αθηνά Παππά
Αίθουσα: Κινηματογράφος

Εισιτήρια:
12€, Γενική Είσοδος

8€, Μαθητικό/ Φοιτητικό (+ Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Εξωτερικού)/ Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ) & Πολυτέκνων (ΑΣΠΕ) & Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων/ Κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού/ Κάτοχοι Κάρτας Club IFA (Γαλλικού Ινστιτούτου)/ Κάτοχοι Κάρτας ΙΤΙ (ΕΚΔΙΘ)/ Νεανικό (έως 26 ετών)/ Κάτοχοι Κάρτας ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας)/ Κάτοχοι κάρτας ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης)/ ΑμΕΑ/ Ανω των 65 ετών

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου