"ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΦΟΒΟ"

Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

«Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Γκάο Τζίσενγκ»
Πρόκειται για μια  εκπληκτική ταινία για τον άνθρωπο που αποκαλείται η "συνείδηση της Κίνας"
Η ταινία αυτή θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2015 Ο Γκάο Τζίσενγκ (Gao Zhisheng) είναι Κινέζος δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Χριστιανός, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών. Γεννημένος σε απόλυτη φτώχεια, ο Γκάο ξεπέρασε απίστευτα εμπόδια για να γίνει ένας από τους κορυφαίους δικηγόρους της Κίνας. Αποκαλείται η «συνείδηση της Κίνας». Αλλά, στα μάτια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, η επιθυμία του για δικαιοσύνη ξεπέρασε τα επιτρεπόμενα όρια. Αφότου μίλησε ανοιχτά για παραβιάσεις ταμπού ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Γκάο απήχθη και βασανίστηκε. Η γυναίκα και τα παιδιά του τέθηκαν επίσης υπό κράτηση από τη μυστική αστυνομία. Έχοντας ένα δίλημμα που κόβει την καρδιά του στα δύο, ο Γκάο καλείται να επιλέξει μεταξύ της άσβεστης επιθυμίας του για δικαιοσύνη και της αγάπης για την οικογένειά του. Ποιο μονοπάτι θα πάρει; Και ποιο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει;



Μια ιστορία γενναιότητας, αγάπης και συνείδησης, το «Ξεπερνώντας τον φόβο: Η ιστορία του Gao Zhisheng» (Transcending Fear: The Story of Gao Zhisheng) είναι ένα ντοκιμαντέρ που δεν πρέπει να χάσει κανείς, και ιδιαίτερα όποιος θέλει να κατανοήσει τις εντάσεις που κοχλάζουν κάτω από την επιφάνεια της σημερινής Κίνας –ή να γνωρίσει έναν από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της ελευθερίας του καιρού μας.
Η ταινία θα προβληθεί στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 17 και 18 Μαρτίου. Η Ουεντζίνγκ Μα (Wenjing Ma) σκηνοθέτιδα και παραγωγός της ταινίας θα απαντήσει σε ερωτήσεις μετά τις προβολές. Συνέντευξη τύπου για την ταινία, στην οποία επίσης θα συμμετάσχει η κα. Ουεντζίνγκ Μα θα δοθεί στις 17 Μαρτίου ώρα 12.30μμ, στον Ιανό.
Προβολές:
Τρίτη 17/03, 20:00 : αίθ. Παύλος Ζάννας
Τετάρτη 18/03, 18:00 : αίθουσα Ολύμπιον
Συνέντευξη τύπου:
Τρίτη 17/03, 12:30: Βιβλιοπωλείο Ιανός, Αριστοτέλους 7, Πλ. Αριστοτέλους

«Τι καταπληκτική ταινία! Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Wenjing (Wendy) Μα, σκηνοθέτιδα και παραγωγό της ταινίας. Η κα. Ma έχει προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον Gao και την οικογένειά του, στον κινεζικό λαό, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και το κράτος δικαίου σε ολόκληρη την Κίνα!» Ντέιβιντ Κίλγκουρ, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Καναδά.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum