ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Η ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ;

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

Λόγω μεγάλης προσέλευσης του κοινού θα δοθεί εκτάκτως μία επιπλέον παράσταση σήμερα  Κυριακή 15 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα του θεάτρου κούκλας για ενήλικες και εφήβους με τίτλο "Η νύχτα θα τελειώσει κάποια μέρα;"
Από την κομπανία "Tête dans le sac – marionnettes" – Ελβετία
"Στο πλαίσιο Εβδομάδα Γαλλοφωνίας 2015"
12, 13 & 14 Μαρτίου 2015 στις 9 μ.μ. & εκτάκτως
15 Μαρτίου 2015 στις 6μ.μ.


Πρόκειται για την ιστορία μιας αντικουλτούρας που γεννήθηκε μέσα από τον πόνο της ξενιτιάς και τη δίψα για ελευθερία στα σύνορα Δύσης και Ανατολής. Για την ιστορία της αναγκαστικής φυγής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που εκδιώχθηκαν από τη γη τους και των εσωτερικών μεταναστών, που εγκατέλειψαν την ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ακολουθώντας την – άκρως εύλογη – επιθυμία τους για μια καλύτερη ζωή. Έτσι, συγκεντρώνονται βίαια στην Αθήνα και κυρίως στον Πειραιά πάνω από εννάμισι εκατομμύριο κόσμος που καθώς δε συναντά θερμή υποδοχή, αρχίζει να μοιράζεται τη μίζερη καθημερινότητα του αιγαιακού υποκόσμου. Θύματα βιαιότατων  κοινωνικών και πολιτισμικών διακρίσεων, καταλήγουν να μοιράζονται ούζο και ρακί στην ταβέρνα ή στην παρανομία του τεκέ και κάπου εκεί, όπου η φτώχεια ενώνει "αποβράσματα της πόλης" και "Έλληνες από άλλα μέρη", γεννιέται μια μουσική.Μια μουσική φτιαγμένη από τον πλούτο πολυπολιτισμικών ζυμώσεων, με επιρροές τόσο από τη Σμύρνη και την Πόλη όσο και από τα ελληνικά νησιά. Με μπουζούκι και μπαντονεόν, οι μαριονέττες της κομπανίας "Tête dans le sac" μας ταξιδεύουν σε ένα συγκινητικό αλλά και λυτρωτικό ποιητικό και μουσικό κόσμο.
Οι συντελεστές της παράστασης, δυο συνένοχοι, είναι συγχρόνως μαριονετίστες, κατασκευαστές, σκηνοθέτες και ηθοποιοί, και εξερευνούν άγνωστες πτυχές της ερμηνείας και της δημιουργικής ανασύστασης λαϊκών και παραδοσιακών μορφών έκφρασης.
Είναι αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι οι μαριονέττες δεν είναι ένα είδος που αφορά αποκλειστικά τα παιδιά. Έφηβοι και ενήλικες απάνω τους! Και όσον αφορά τα παιδιά άνω των 12 ετών, το θέαμα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για ένα κόσμο πλούσιο σε ιστορία και ανθρωπισμό.
Μ’ αυτήν την παράσταση  μας μεταφέρουν στη Ελλάδα και την Τουρκία των αρχών του 20ού αιώνα, για την ανασύσταση της ιστορίας μιας λογοκριμένης από τη δικτατορία του Μεταξά μουσικής: του ρεμπέτικου.
Διάρκεια 60 λεπτά
Για  ενήλικες και εφήβους


Video της παράστασης:
Κρατήσεις: 2105222181, 6942420062
"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Περισσότερα:


"Εργαστήρι Μαιρηβή"
Κουκλοθέατρο
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
τηλ.: 210 5222181 - 6942420062

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου